Festivalul internațional „Sub bagheta lui Merlin” 2022, Timișoara


*Ediția VII, în perioada 2 – 9 octombrie * Spectacolele din programul festivalului de animație sunt de la teatre din Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Craiova, Cluj-Napoca, Galați, Oradea, Ploiești, Reșița, Tg. Mureș (România) și de la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina)

Teatrul pentru copii și tineret „Merlin” din Timișoara, organizatorul ediției 2022 – a șaptea – a Festivalului internațional de animație „Sub bagheta lui Merlin”, a invitat 14 trupe de teatru din Arad, Alba Iulia, Craiova, Reșița, Baia Mare, București, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Galați, Oradea, Brăila și din Sarajevo (Bosniei și Herțegovina).

În program sunt 18 spectacole – cu păpuși, cu actori (ca la teatrul pentru adulți), teatru de umbre, spectacole nonverbale, concertul „nouă piese remixate” susținut de actorul Alex Ștefănescu, lansarea cărții „Viață și teatru. Scrisori pentru Toma” a regizorului Toma Hogea – sunt prezentate și în alte spații (sala Teatrului German de stat/ Teatrului Maghiar de stat Csiky Gergely, sala Lira), nu doar în binecunoscutul teatru pentru copii timișorean.

Spectacolele din program sunt: „Cine este Mary P?„, „Copilul dintr-o stea„, „Pantofii roșii” și „Orice șoarece iubește cașcavalul” de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, „Aladdin și lampa fermecată” (foto 1) de la Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” Brăila, „Rățușca cea urâtă” de la Teatrul Municipal Baia Mare, „Omul de turtă dulce” de la Teatrul de Vest Reșița, „Viață de chibrit” de la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, „Dorde neunde” (foto 2) coproducție Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad cu trupa Marionete din Teatru „Merlin”, „Cenușăreasa” de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” Craiova, „Robin Hood” de la Teatrul pentru Copii „Arlechino” Brașov, „Bucle aurii” de la Teatrul pentru Copii „Imaginario” Ploiești, „Spiridușul voinic” de la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca, „Mateiaș Gâscarul” de la Teatrul de Animație „Țăndărică” București, „Mica Sirenă” de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” Tg. Mureș, „Cufărul celor 7 pitici” de la Teatrul „Merlin”, „De ce lor nu le pasă/ Why don’t they care” KA production & Youth Theater Sarajevo, „Capra cu trei iezi” cu Teatrul de Păpuși „Gulliver“ Galați, „Hansel și Gretel” cu trupa Arcadia de la Teatrul „Regina Maria” Oradea.

Nota red. Bineînțeles că un festival este o bucurie pentru publicul din localitate și împrejurimi, prilej să vadă alte producții teatrale decât cele cunoscute. La fel cum este și o bucurie pentru actori, regizori, scenariști și alte categorii de artiști implicați în lumea teatrului – să se (re)vadă, să facă schimb de experiență. Și continui să sper că este un foarte bun prilej pentru părinți să îi îndemne pe copii și tineri să CITEASCĂ… pentru că povestea la teatru este extraordinară, dar cea din carte are în plus șansa unei provocări pe care teatrul (oricât ar fi de bun) nu o deține: aceea de a-ți lasă libere frâiele imaginației proprii. Și când ai citit mult (și ce trebuie… cu alte cuvinte, literatură de calitate!) atunci și imaginația merge pe cărări bune.

Revista BRAILA CHIREI & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.