Festivalul-concurs național de poezie „Avangarda XXII” 2022, Bacău


*Ediția XIX, în perioada 2 – 4 octombrie; Itinerariile scriitorilor; Salonul cărții „Avangarda XXII“

Festivalul-concurs național de poezie „Avangarda XXII“ 2022, ediția XIX se deschide luni, 3 octombrie. Sub genericul Itinerariilor scriitorilor la pensiunea Balta Albastră (sat Siret, comuna Letea Veche, județ Bacău) se desfășoară colocviul „Destinul scriitorului într-o literatură confiscată de mass media și publicitate” cu Adrian Dinu Rachieru, Cassian Maria Spiridon, Ștefan Mitroi, Iacob Florea, Firiță Carp, Alexandru Ovidiu Vintilă ș.a. De asemenea, sunt oferite premiile Fundației culturale „Georgeta și Mircea Cancicov”, Asociației culturale ,,Familia Lecca”, filialei „Col. Corneliu Chirieș” Bacău a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, filialei Roman a UZPR și se deschide Salonul cărții „Avangarda XXII“. Nu ultimul rând, vor fi lansate volume apărute în 2021: (poezie) „Pietre albe, pietre negre, pietre roșii” de Cassian Maria Spiridon, „O sută și una de poezii” de Ștefan Mitroi, „dunăre kilometrul 510” de Nicolae Tzone , „Insectele imperiului (câte ceva despre orbirea șamanilor)” și „Iglu’ de Alexandru Ovidiu Vintila , „Imnuri acatiste pentru copii” de Tincuţa Horonceanu Bernevic , „Cerul de la capătul scării” de Mihaela Aionesei , „Într-o seară de april” de Ioan Ouatu, „Statui de apă” de Caliopia Tocală, „A pentru a” de Silvia Miler, „Din neliniștea tăcerii” de Stanomir Petrovici, „Dulcele hazard” de Alexandru Dumitru, „Cămașă suferită pe trup” de Victor Munteanu ; (proză) „Poveștile cerului, poveștile pământului” de Ștefan Mitroi, „Dacă aș fi fost Dumnezeu” de Ion Fercu, „Bestiaro” de Dan Perșa, „Dincolo de dimineți” de Ecaterina Petrescu Botoncea, „Gresia albastră” de Viorel Savin, „Molando SF de Cristina Ştefan – roman satiric (Editura Saga), „Cuvântul în exilul unei rame” de Mara Paraschiv, „Oglinda spartă: Iugoslavia” de Stanomir Petrovici; (eseu, critică literară) „Politică și canon literar” de Adrian Dinu Rachieru, „Un halat pentru un secol. Oblomovismul, în răspăr” de Iacob Florea, „Despre iubire și alte nimicuri” de Dan Petrușcă, „Poetul Bacovia” de Liviu Chiscop, „Conversații în oglindă cu Mircea Eliade” de Petre Isachi, „Introducere în poezie. o estetică in nuce” de Ioan Neacșu; (istorie culturală, monografie, memorialistică, jurnal, publicistică) „Voci din exil” de Adrian Dinu Rachieru, „De la psalmistul David, la psalmiștii români moderni și postmoderni” de Daniel Nicolescu, „Jurnal de călătorie: Namibia, Botswana, de la Oceanul Atlantic la fluviul Limpopo” de Doru Ciucescu. Va fi și momentul cu autografe, dar și un recital poetic. Manifestarea va fi prefaţată de un moment muzical cu folclor interpretat de Maria Tataru și Florin Ţuţuianu, folk.

Festivalul-concurs este un proiect cultural organizat de Fundația culturală „Georgeta și Mircea Cancicov“ cu parteneri Consiliul Județean Bacău, Asociația culturală „Familia Lecca”, Asociația națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala „Col. Corneliu Chirieș” Bacău, Centrul de Cultură „George Apostu”, Parohia „Precista”, Uniunea Scriitorilor din România – filiala Bacău condusă de Dumitru Brăneanu, filiala Roman a UZPR. Proiectul cultural este coordonat de poetul Victor Munteanu – președintele Asociației „Georgeta și Mircea Cancicov”.

Nota red. La un alt proiect similar – „Întâlnirile de la Viișoara” (foto) – desfășurat anul trecut (mijlocul lunii mai) în județul Neamț și coordonat tot de scriitorul Victor Munteanu, am avut plăcerea să răspund invitației și să mă bucur împreună cu scriitorii prezenți de o frumoasă manifestare literară dublată de bucuria întâlnirii unor oameni minunați (prietenii știu de ce…!).

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.