Pericol de inundație în zona Roșia Montană


*Locuitorii au fost avertizați, prin mesaje de la ISU Alba, de riscul ca barajul de la Tăul Mare să cedeze

Atenţie! Locuitorilor din Roşia Montană, din proximitatea albiei pârâului Foies! În urma evaluării din teren s-a constatat că evacuarea preventivă este imperativ necesară pentru protejarea vieţii dumnesvoastră! Există pericolul ca barajul Tău Mare să cedeze. Se recomandă evacuarea preventivă pentru 2-3 zile până nivelul apei din baraj ajunge la un risc acceptabil. Pentru autoevacuare se va lua legătură cu autorităţile prezente în localitatea Roşia Montană sau identificaţi un loc înalt în care să va deplasaţi în cel mai scurt timp, când se da ordinul de evacuare!”, este unul dintre mesaje transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba prin sistemul Ro-Alert.

Autoritățile încearcă să evite o catastrofă. Echipaje ISU Alba și de la Agenția Națională Apele Române, monitorizare de la Ministerul Mediului, intervin cu motopompe de mare capacitate pentru scăderea nivelului apei in baraj. Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba asigură monitorizarea tehnică a barajului pe toată durata intervențiilor.

* Lacul Tăul Mare, la peste 900 metri altitudine, este construit artificial încă din 1908 pe teritoriul localității Roșia Montană – motivația fiind una practică, ajutând la activitățile miniere (se știe, la Roșia Montană s-a extras aur)

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.