Ziua mondială a educatorilor/ învățătorilor/ profesorilor – 5 octombrie


* La mulți ani tuturor celor care fac parte din lumea Școlii și fac din asta un titlu de noblețe!

Cinci (5) octombrie este, din 1996, adoptată de UNESCO ca Ziua mondială a profesorilor (la noi, evident, și a învățătorilor, a educatorilor – cu toate a început să se folosească mai mult doar titulatura de Profesor). Știm de ce… sau ar trebui să ne pese tuturor și să oferim respectul cuvenit celor care își dedică viața (da! Putem spune și astfel) educării tinerei generații. Evident, când UNESCO a decis această dată scopul a fost și acela de a impulsiona guvernele să acorde, prin forme legale, importanța cuvenită categoriilor de profesioniști din domeniu. Sperăm să se întâmple așa și în România!

Noi, toți (sau aproape), înțelegem rolul bunei educații. Dar nu toată lumea o practică la cote înalte. În fond, nu suntem perfecți. Dar putem tinde spre asta… Vă doresc și îmi doresc să ajungem la ce trebuie.

La mulți ani!

Notă. Există și o zi mondială a educației, tot în calendarul UNESCO, dar e în 24 ianuarie (după cum s-a văzut, destui colegi din media românească au încurcat informațiile).

Și încă o idee: nu aș fi transformat această dată în zi de stat acasă. I-aș fi lăsat pe oamenii Școlii să transforme această zi in adevărată Sărbătoare, cum cred, cum știu și cum pot, împreună cu Elevii și părinții lor, cu partenerii de educație. Așa ar fi fost frumos! Știți cu toții (care iubiți învățătura) că așa ar fi fost normal…

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.