„Aripi întinse spre cer”, eveniment cultural pe relația Constanța – Brăila


*Desfășurat la Brăila în organizarea fundației „Metafora” din Constanța, cu un eveniment artistic la Centrul de Creație Brăila

Sub genericul „Aripi întinse spre cer”, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) sau Centrul de Creație Brăila s-a desfășurat în 15 octombrie 2022 un eveniment organizat de fundația culturală ,,Metafora Constanța” în colaborare cu filiala Constanța „Vasile Canarache” din Uniunea Ziariștilor cu scopul de a prezenta și a pune în valoare „aripa tânără a fundației culturale”.

La eveniment au participat reprezentanți ai ziarului constănțean „Metafora” – redactorul șef Traian Bratianu și profesoarele Laura Vaceanu, Dana Brezanu, poetul Dan Lăpuște, poeta Mihaela Lazia, Cornel Ionuț Ciubotaru – cantautor și poet, artistul plastic constănțean Gheorghe Caraiman, profesorii Alexandrina Macarov, Luciana Șerban și Aneta Mușat, Cezar Pânzaru – președintele Asociației culturale Pro-Basarabia, poeta Daniela Ochean, Oscar Beres – general de artilerie, Ioan Damaschin – președintele filialei Constanța din Uniunea Ziariștilor Profesioniști, Dina Paula, căpitanul de marină Jianu Leonard, Neculai Moisuc – comandor, invitați din Brăila.

Cu o temă care subliniat împlinirea celor 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Alba-Iulia, a susținut o prelegere Ioan Damaschin. De asemenea, pe scena din sala „Pro Arte” a CJCPCT s-a derulat un spectacol de muzică & poezie la care și-au dat concursul și grupului vocal brăilean „Chiralina” coordonat de prof. Maria Radu, interpretul de muzică ușoară Doru Ciutacu, soliștii Mioara Manoilă, Steluța Constantin, Maria Grosu, Roxana Ștefan, Cornel Ionuț Ciubotaru. Nu în ultimul rând, Cornel Ionuț Ciubotaru și-a lansat volumele de versuri „Evantai de sentimente” și „Castelul cu îngeri”.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.