Multe nereguli depistate de Registrul Auto Român în 2022, semestrul I


*Dacă s-au constatat deficiențe tehnice majore și periculoase la peste 45 la sută dintre autoturismele controlate, se înțelege ce înseamnă… * În județul Brăila, procentul a fost ceva mai mic (peste 38 la sută); deci, situația nu e prea grozavă nici aici

Registrul Auto Român (RAR) transmite că a verificat în trafic din punct de vedere tehnic, în primele șase luni ale anului, 37.573 vehicule în întreaga țară. Inspectorii RAR au constatat la 45,73% dintre ele deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformități au fost la instalația electrică de iluminare-semnalizare (28,09%), emisiile poluante (24,32%), punți, jante, anvelope și suspensie (13,51%), parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%). Neconformități la sistemul de frânare au avut 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 autovehicule.

Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 2.500 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident. Aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR împreună cu Poliţia Rutieră în primele șase luni ale lui 2022 au fost aplicate 12.869 sancțiuni, au fost retrase 10.829 certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 vehicule și 181 ITP-uri au fost anulate.

În județul Brăila…

În județul Brăila au fost verificate, în perioada menționată, 792 vehicule dintre care 38,51% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 88 (11,11%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 2,65% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,01% aveau probleme legate de identificare și 1,52% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Brăila au fost aplicate 184 amenzi contravenționale și au fost retrase 180 certificate de înmatriculare.

** În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. „Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni„, se mai precizează în comunicatul transmis de RAR.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.