Cluburi de programare și robotică în mediul rural, prin programul Code Kids


*Cluburi de programe și robotică în mediul rural, prin programul Code Kids*Susținut de specialiști ai Societe Generale Global Solution Centre, programul realizat in parteneriat cu fundația „Progress” este în al cincilea an și ajută peste 1.200 copii să se pregătească pentru viitor

Peste 1.200 copii din ruralul românesc învață gratuit, în perioada anului acesta școlar, programare și robotică în ediția a 5-a a programului CODE KIDS dezvoltat de Societe Generale Global Solution Centre. Practic, sunt organizate cluburi gratuite de programare și robotică în biblioteci publice și timp de 8 luni au loc webinarii susținute de 36 de profesioniști ai companiei Societe Generale Global Solution Centre România. Programul se derulează în parteneriat cu fundația „Progress”.

Societe Generale Global Solution Centre România susține și Târgul național de știință Code Kids 2022 in vederea sprijinirii elevilor să deprindă mai bine noțiunile din educația STEM.

Susținerea educației reprezintă o investiție strategică în dezvoltarea unei comunități și a societății din care facem parte. Iar sprijinirea dezvoltării abilităților digitale este fundamentală pentru viitorul copiilor, indiferent de profesia pe care vor alege să o urmeze. În ciuda evoluției digitale și a situației aparent bune, doar 10% din populația țării noastre deține competențe digitale superioare, iar în mediul rural situația este și mai îngrijorătoare. Copiii nu sunt pregătiți la fel de bine pentru viitor deoarece în societate există încă multe decalaje. De aceea sprijinim proiecte ce susțin dezvoltarea competențelor tinerilor din categorii defavorizate sau din zone cu acces scăzut la educație. Proiectul CODE KIDS este unul dintre programele care reușesc cu succes să ofere copiilor cunoștințe esențiale și relevante pentru piața muncii, abilități menite să le asigure șanse mai mari la o carieră de succes în viața de adult”, precizează Daniela Vercellino – CEO la Societe Generale Global Solution Centre România.

** Societe Generale Global Soluton Centre România și fundația „Progress” sunt în al cincilea an de parteneriat pentru derularea programului CODE Kids. Copiii care au intrat în primele cluburi de robotică și programare au devenit între timp alumni, voluntari de bază în CODE Kids și îi ajută la rândul lor pe copiii mai mici. Din 2018, de când funcționează parteneriatul, aproape 4.000 elevi cu vârste de la 10 la 14 ani au deprins din tainele programării și ale roboticii (care se folosește tot mai mult în industrie, nu e doar pentru joc/ joacă).

Nota red. Se înțelege, cred, că Societe Generale Global Solution Centre este o divizie a băncii Societe Generale. Dacă mai multe companii mari ar susține educația astfel, sau prin alte programe (e adevărat, mai sunt câteva… dar foarte puține!), copiii/ elevii și tinerii ar avea mai multe șanse să intre mai pregătiți în viață decât se întâmplă acum în România

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.