La Brăila, alte două turnee de șah: Grand Prix Rapid Open și Cupa Brăilei


*Cele două competiții – prima fiind etapa 5 a celei mai mare circuit de profil din țară – se desfășoară în zilele de 5 și 6 noiembrie 2022, în teatrul dramatic

Orașul Brăila găzduiește și în următoarele zile turnee șahiste, după ce astăzi se încheie Memorialul „Albuleț” (https://brailachirei.wordpress.com/2022/10/29/memorialul-maria-albulet-2022-la-braila/) – Grand Prix Rapid Open și Cupa Brăilei. Ambele au loc în zilele de 5 și 6 noiembrie 2022 și sunt găzduite de teatrul dramatic, organizate de Federația Română de Șah și beneficiind de sprijin în organizare de la autoritățile locale, respectiv Primăria municipiului și Consiliul Județean Brăila.

Una dintre competiții este Grand Prix Rapid Open, etapa a 5-a (parte a circuitului Grand Prix România) la care s-au înscris jucători cu titluri internaționale, șahiști din țară și din străinătate. Se vor juca 10 runde în sistem elvețian-open pentru toți jucătorii români legitimați și străini care au FIDE ID. Ritmul de joc va fi de 15’+5’’, turneu valid pentru calculul ELO de șah rapid. La final, se anunță cei 16 finaliști ai turneului; câștigătorul va fi premiat cu 5000 euro. Deschiderea Grand Prix Rapid Open are loc sâmbătă, la ora 14.30.

Cupa Brăilei, este dedicată jucătorilor de șah cu vârsta sub 12 ani (6 categorii); are loc în 5 și 6 noiembrie 2022 tot în teatrul dramatic; include 10 runde de șah rapid. Competiția este organizată în colaborare și cu trei cluburi brăilene de profil: CS „Orizont 64”, CS de sah „Micul Prinț” coordonat de Iulian Preda și ACS „Minerva”.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.