Sprijin financiar pentru pensionari, și nu numai, pentru atenuarea efectelor crizei


*Deputatul Alexandru Popa amintește că PNL a cerut, în pachetul de măsuri care să atenueze impactul economic al crizei, creșteri de peste 15 la sută

Deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, anunță câteva măsuri destinate ajutorului către populație, în special către pensionari (categorie care deține, în majoritate, cele mai mici venituri și care are multe nevoi – mulți bani se duc pe medicamentee…) și către familiile cu copii.

Alexandru Popa: „În această perioadă în care România este afectată, ca și alte țări, de crize în mai multe domenii și în care inflația a crescut semnificativ, PNL a reușit să-și convingă partenerii de coaliție să accepte un pachet de măsuri care să mai atenueze din impactul economic și social al crizelor amintite. Și dacă vorbim de aceste măsuri sociale, PNL s-a opus categoric unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%. Astfel, în ceea ce privește pensiile, PNL a cerut o majorare de 15%, în timp ce PSD a susținut o majorare cu numai 10%. Decizia finală a fost o majorare a pensiilor cu 12,5%.Ne amintim cu toții cum PSD-ul, pe când se afla în opoziție, făcea declarații populiste, cerând vehement majorarea pensiilor cu zeci de procente. Când PNL, aflat la guvernare, spunea că bugetul nu permite asemenea majorări, ne acuzau că nu ne pasă de vârstnici. Acum, când PSD-iștii se află la putere și au posibilitatea să ia decizii cu privire la majorarea pensiilor, ei sunt cei care propun procente mai mici decât liberalii”.

Crește punctul de pensie și sprijin pentru pensionarii cu venituri mici

Între măsurile ce vor fi luate pentru susținerea populatiei, se află cele care vor ajuta pensionarii sa facă față scumpirilor. Astfel, pentru pensiile pe contributivitate va creşte punctul de pensie cu 12,5% începând cu 1 ianuarie 2023. Separat de această creștere, în 2023 se va acorda un sprijin pensionarilor cu pensii mici, după cum urmează: 1.000 lei pentru pensiile sub 1.500 lei; 800 lei pentru pensiile între 1.501 şi 2.000 lei; 600 lei pentru pensiile între 2.001 şi 3.000 lei. Sumele vor fi împărţite în două tranşe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.

Vouchere pentru pensionarii cu venituri mici

Pensionarii care au pensii mai mici de 1.700 lei vor primi şi anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.-pensionarii cu vârsta de peste 60 ani şi care au pensii mai mici de 2.000 lei vor primi un sprijin de 1.400 lei pentru plata facturilor la energie. Suma va fi împărţită în două tranşe, pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta şi din iarna viitoare.

Nu în ultimul rând, anunță deputatul liberal Alexandru Popa, alocaţiile de stat pentru copii vor fi actualizate cu rata inflaţiei. Persoanele cu handicap vor primi o a treisprezecea indemnizaţie. Iar indemnizaţiile pentru veteranii şi văduvele de război vor fi majorate cu circa 30%.

Revista BRAILA CHIREI & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.