La Brăila: Târgul de iarnă 2022


**Pe bulevardul Independenței (fostul Carol) – zona către faleza Dunării * Este deschis în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie * Scena va fi în fața sediului primăriei

Manifestareaa tradițională „Târg de iarnă” se desfășoară la Brăila în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2022. Sunt amplasate căsuțe de lemn pe bulevardul Independentei – parcarea laterală din apropierea clădirii administrației publice. Sunt invitați producători locali și din țară, dar și ansambluri populare.

Parada militară și parada portului popular

Primele evenimente din târg au loc în 1 decembrie, de Ziua națională. Unul dintre momentele programului este o defilare cu personal și tehnică de luptă – mijloace tehnice (obuziere, autospeciale, trailere, mașini cu termoviziunea, de descarcerare și de ordine publică) ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne (de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliția de Frontieră, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Detașamentul de Cavalerie al Direcției generale de Jandarmi a municipiului București, Penitenciarul Brăila, Flotila Fluvială și Serviciul Român de Informații). Nu va lipsi din paradă Muzica Militară a Garnizoanei Brăila. Vor fi, pe lângă detașamente cu uniforme actuale, și soldați cu uniforme de epocă, dar și cai de la Cavaleria Română.

O altă defilare, tot în 1 decembrie – de la ora 16.00, este Parada portului popular, a datinilor și tradițiilor de iarnă care are loc pe traseul Viziru I – Calea Călărașilor – Bariera Călărașilor – Târgul de iarnă. Tot acum se vor aprinde luminile ornamentale în oraș – deci, 1 decembrie, în jurul orei 16.40. La parada portului popular participă și oaspeții din țară: ansamblul Mugurelul – Mărgineanca (Botoșani), ansamblul Zărandul (Arad), ansamblul Plaiurile Dornelor (Vatra Dornei), ansamblul de Călușeri Rășinari (Sibiu), ansamblul Sârba-n Ciobănaș (Iași), ansamblul Nemțenii (Târgu Neamț), ansamblul Mugurelul Sighetu Marmației (Maramureș), ansamblul Cununa Someșană (Bistrița Năsăud) și ansamblul Mugurașii Oltului (Pleșoiu).

Producători din Rep. Moldova, din județele Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Constanța, Galați, Piatra Neamț, Pitești, Prahova, Suceava, Tulcea, din București

Târgul cuprinde 70 căsuţe din lemn, precizează organizatorii. Producatorii sunt din Rep. Moldova, din județele Tulcea, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Bacău, Pitești, Brașov, Prahova, Constanța, Galați si Brăila, de la București. Pot fi achiziționate obiecte de ceramică, cămăşi, măşti, blănuri, împletituri sau decoraţiuni de Crăciun. De asemenea, va fi și mâncare – iahnia de fasole (pentru cei care țin post), dar și tochitură, varză cu afumături şi mămăliguţă, cârnaţi, pârjoale, pește și preparate din pește, carne de porc şi oaie la cazan, condimentate cu murături, vin fiert, halviţă, turtă dulce, şerbet.

Pe scena amplasată în faţa sediului primăriei vor fi spectacole de datini şi obiceiuri populare românești. Organizatorii târgului sunt Primăria, Consiliului Județean și Prefectura.

foto (arhiva noastră) cu Muzica Militară a Garnizoanei Brăila condusă de lt. Ionuț Raul Badale la evenimentele din 1’dec. 2021

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.