Școlile vor putea oferi sălile de sport pentru antrenamente, anunță deputatul liberal Alexandru Popa


*Camera Deputaților a aprobat modificări la legea sportului în așa fel încât să se revină la situația care să permită copiilor și tinerilor înscriși la cluburi sportive private să se pregătească pentru performanță inclusiv în incinta școlilor * Deputatul liberal brăilean s-a implicat în rezolvarea problemei întrucât fusese informat că legislația îngrădește dreptul copiilor la educație fizică și sport

Deputatul Alexandru Popa, preşedinte PNL Brăila, a transmis că a fost aprobat, de Camera Deputaților, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 6 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/ 2000, care permite unităților de învămământ să închirieze bazele lor sportive organizațiilor sau asociațiilor de profil, pentru antrenamente. Astfel, „bazele și instalațiile sportive ce aparțin unităților de învămâmânt pot fi puse la dispoziție gratuit sau cu plată, comunităților locale, persoanelor fizice și juridice interesate, cu obligația desfășurării normale a programelor și activităților de învățământ și ale cluburilor școlare, precum și a regulamentelor de acces și utilizare a acestora”.

De asemenea, în textul legii a mai fost introdus un aliniat care precizează că este permis accesul gratuit la curțile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ care fac parte din domeniul public al localităților pentru toți copiii, și pentru tinerii cu vârsta de peste 18 ani care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. În plus, se mai precizează că în termen de 90 zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, toate unitățile de învățământ vor introduce în regulamentele lor aceste prevederi legate de accesul la curțile și terenurile de sport pe care le au în folosință.

Alexandru Popa: „La finele lunii octombrie am fost informat de reprezentanții unor cluburi sportive din Brăila că începând din luna noiembrie acestea nu-și mai pot desfășura antrenamentele în sălile de sport ale școlilor, fiindcă legislația actuală nu le-ar mai permite unităților de învățământ să închieze sălile respective. Am vorbit atunci, printre alții, cu directorul Clubului Sportiv Municipal Brăila, Anamaria Necoară și cu Dan Căpăţînă, un antrenor de kickboxing cu performanţe deosebite. Apoi, împreună cu directorul CSM Brăila, am discutat la Camera Deputaților despre acest subiect și am făcut demersurile necesare pentru schimbarea urgentă a legislației în domeniu, fiindcă numai în județul Brăila era vorba de circa 1.500 de copii care activează la diverse cluburi sportive locale și care nu mai aveau unde să se antreneze„.

.

** Proiectul de lege pentru schimbarea Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/ 2000 a fost adoptat de Senat în data de 28 septembrie 2022, în 7 noiembrie a fost adoptat și de Camera Deputaților, care este Cameră decizională, urmând ca legea să fie promulgată de președintele României.

foto 1: deputat Alexandru Popa: foto 2 și 3: activități sportive în școli

Revista BRAILA CHIREI & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.