„Harper Regan”, premieră la dramaticul brăilean


* Sâmbătă și duminică, 17 și 18 decembrie 2022 sunt programate primele spectacole în regia lui Vlad Massaci

Încă o piesă îmbogățește repertoriul Teatrului „Maria Filotti” (TMF) textul fiind „Harper Regan” de Simon Stephens (dramaturg, și profesor, născut în 6 februarie 1971, la Manchester; câte ceva despre el – la https://essentialdrama.com/playwrights/simonstephens/).). Avanpremiera este programată pentru sâmbătă, 17 decembrie 2022, premiera – duminică, 18 decembrie, de la ora 18.00 în ambele zile. Spectacolul se joacă în sala mare TMF.

Cel care a fost invitat să pregătească noul spectacol este regizorul Vlad Massaci (n. 13 ian 1968), bucureșteanul care își bucură de fiecare dată spectatorii cu producțiile sale – pentru că nu face cu obstinație doar propriul spectacol, ci rămâne partener fidel piesei care îl inspiră (ceea ce reprezintă idealul, nu-i așa?). Fostul student al regizoarei Cătălina Buzoianu (13 apr 1938 , Brăila – 3 aug 2019) face din profesia de regizor o artă (o recunosc și criticii care au învățat, și ei, bine ce au de făcut), semn că s-a modelat pe exigențele maestrei sale de la UNATC și că iubește, respectă, înnobilează profesia pe care și-a ales-o (sau care l-a ales?!?)

Vlad Massaci (în foto), despre spectacol: “Povestea lui Harper Regan este o poveste care ține de geografie. O geografie care nu se studiază nicăieri și despre care nu s-au scris tratate – o geografie psihologică. Harper Regan călătorește în afara vieții ei adunate în cei patruzecișicinci de ani trăiți. O Odisee care durează doar trei zile, dar care pare lungă de douăzeci de ani la capătul căreia află că viața poate deveni o rețea fină de minciuni în mijlocul căreia omul se sufocă. Așa că, Harper Regan se hotărește să nu mai mintă. Mai ales, să nu se mai mintă pe sine. Iar hotărîrea asta poate fi un nou început, o regăsire de sine

Traducerea piesei „Harper Regan” aparține lui Andrei Covaciu; scenografie, universul sonor și conceptul video – Andu Dumitrescu. Distribuție: Mihaela Trofimov (Harper Regan), Alin Florea (Elwood Barnes/ James Fortune/ Duncan Wooley), Nicholas Cațianis (Tobias Rich), Blanca Doba (Sarah Regan), Liviu Pintileasa (Seth Regan), Narcisa Novac (Justine Ross), Ciprian Chiricheș (Mikey Nestor), Emilia Mocanu (Alison Wooley), Adelin Ilie (Mahesh Aslam).

Limita de vârstă: 16 ani (piesa cuprinde limbaj licențios). Bilete, la https://www.blt.ro/harper-regan.html si de la agenția teatrală (telefon 0239 /613969).

Armanda Filipine & Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Un gând despre „„Harper Regan”, premieră la dramaticul brăilean”

  1. A republicat asta pe BRAILA CHIREI și a comentat:

    … și fără să fi vizionat noua producție TNF, vă invit! Noi vom fi acolo, in sala de spectacol. Pentru că Teatrul adevărat și bun merită să intre în viața noastră.

    Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.