Poezie & fotografie. Expoziţie de Armanda Filipine, la galeria ‘Violon d’Ingres” a Centrului de Creație


* Vernisaj în 19 decembrie 2022 la ora 14.30

Sub genericul/ titlul „Căi. Repovestiri. Oglindiri” am adunat câteva secvențe foto din Brăila, orașul locuirii noastre de zi și de noapte, locuire mai mult sau puțin fericită în funcție de prea mulți factori ca să facă și ei obiectul expunerii de față. Acestor frânturi imagistice de lumină, de flori, joacă sau priviri de feline, umbre și oglindiri (da!), ferestre etc., am adăugat câteva versuri proprii și le-am așezat într-o expoziție pe care vă invit, dacă vă face bucuria, să o explorați și să vă regăsiți în emoția și în substraturile ei, la Galeria „Violon d’Ingres” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Brăila sau Centrul de Creație (in piața Traian nr. 2, galeria se află la mansardă).

Sper să fie la vernisajul din 19 decembrie 2022 de la ora 14.30 alaturi de mine și scenograful Gh. Mosorescu – președintele Filialei Brăila din Uniunea Artiștilor Plastici, artista plastică Marilena Ioanid – profesor la Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, bineînțeles Alina Petronela Sulicu – managerul CJCPCT Brăila, gazda noastră căreia îi mulțumesc nespus pentru ajutorul acordat în amenajarea expoziției. De altfel, mulțumesc cu toată căldura întregii echipe CJCPCT pentru sprijinul oferit pentru ca această expoziție personală să aibă loc.

În loc de argument, ofer câteva dintre versurile (mele) care se regăsesc și pe simeze.”(…) pentru florile deschise/ când sunt privite de îngeri/ și pentru că fluturii/ atât de firavi/ ajung mai departe/ decât umbra/ pentru că unele cuvinte/ sunt în cărți și nu/ în viața reală de găsit (…)” – din „Fugi nocturne” (poem inedit)

„(…) Inima nu strigă durerea ei/ și nici durerii tale nu-i dă/ glas decât în fața oglinzii/ mirării unei alte dimineți/ când totuși continuă să bată/ că un ceas elvețian neoprit/ de la naștere și că o rugă/ îndeajuns de înaltă de urcă/ senin toate treptele vieții (…)” – fragm. „Din meditațiile de duminică” (poem inedit)

Așa cum sunt toate evenimentele de la CJCPCT, și acesta se desfășoară sub egida autorității locale – Consiliul Județean Brăila și Primăria Brăila.

Armanda Filipine – manager al revistei de cultură și informație BRAILA CHIREI

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.