La Însurăței, aniversarea Unirii Principatelor Române organizată în premieră


*La Monumentul Eroilor, cu programul festiv consacrat și cu momente artistice oferite de elevi din localitate și de ansamblul „Mușețeanca

Orașul brăilean Însurăței s-a bucurat, in premieră, de o festivitate adevărată la aniversarea Unirii Principatelor Române anul acesta, cu program asemănător altor orașe. Și nu s-ar fi întâmplat astfel dacă Florentina Carșote – viceprimar cu atribuții de primar – nu ar fi organizat manifestarea și nu ar fi avut sprijinul localnicilor. Dar toate acestea s-au petrecut; la Monumentul Eroilor din fața Căminului cultural unde au asistat și invitații de la Brăila, între aceștia Iulian Timofei – prefectului județului, Francisk Iulian Chiriac – președintele Consiliului Județean Braila, primarul Marian Viorel Dragomir și viceprimarii de la Primăria municipiului Brăila. Și nu doar aceștia – au fost și de la alte structuri ale Ministerului de Interne și de la Ministerul Apărării – de la Inspectoratul de Jandarmi, de la Poliție și Poliția de frontieră, secretarul de stat Răzvan Popescu (nota red. Partenerul nostru in multe activități când era coordonator la Centrul Europe Direct Brăila) etc.

Programul s-a derulat, cum am spus, ca peste tot în țară: cu ceremonialul militar complet și intonarea imnului național – la acest moment Muzica Militară a Garnizoanei Brăila a impresionat pe toată lumea (nota red. Repetăm, la Însurăței nu a mai fost astfel serbată Unirea Principatelor).

A fost și Te Deum oficiat de preoți.

Dar la fel de apreciați au fost membrii ansamblului folcloric „Mușețeanca” din localitate cu momentele de cântec și joc popular prezentate, precum și elevii care au pregătit și au susținut momente artistice. Elevii au fost de la Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” din localitate, pregătiți de profesoarele Vasilica Vasilache și Elena Baltag, dar și de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” din Însurăței cu prof. Ionelia Lungu – director, prof. Monica Hortopan, prof. înv. primar Ionela Alexandru și Valerica Gurău.

Nota red. Pentru că momentele deosebite merită salutate, ele pot fi revăzute – de aceea sunt și aici, iar secvența video cu ansamblul „Mușețeanca” este disponibilă pe canalul nostru YouTube. De asemenea, momentele frumoase merită să facă parte din viața comunității. Așa că vor trebui organizate și cu alte ocazii!

24 ianuarie 2023

Armanda Filipine & Armanda Filipine & Braila Chirei, revista de cultură și informație

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.