Controalele RAR din 2022 (o concluzie): multe vehicule cu probleme


*Și în județul Brăila au fost depistati cetățeni care nu au grijă de vehicule și, în consecință, sunt un pericol pe drumurile publice

Registrul Auto Român (RAR) a verificat anul trecut în trafic, din punct de vedere tehnic, 76.440 vehicule și la 45,04% inspectorii au descoperit deficiențe tehnice majore și/ sau periculoase, fiind declarate neconforme. Cele mai multe probleme constatate au fost la: **instalația electrică de iluminare – semnalizare (27,62%); **emisiile poluante (22,65%); **punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%); **vizibilitate (12,6%); **șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%). Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate şi în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. Cu deficiențe din sfera poluării s-au găsit 6.000 vehicule (7,86%) dintre cele controlate. Inspectorii RAR au considerat că 5.262 vehicule prezentau pericol iminent de accident, având defecțiuni grave la sistemele de frânare, direcție, la punți și fuzete. În plus, 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat. Astfel că RAR şi Poliţia Rutieră au aplicat în 2022 in controalele mixte 25.690 sancțiuni, au retras 21.854 certificate de înmatriculare, au imobilizat 264 vehicule și au anulat 408 ITP-uri.

În județul Brăila au fost verificate anul trecut 1.656 vehicule. Dintre acestea, 36,53% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 179 (10,8%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 3,57% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,39% aveau probleme legate de identificare și 1,63% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte RAR – Poliția Rutieră, în Brăila au fost aplicate 362 amenzi contravenționale și au fost retrase 356 certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Echipa RAR menționează: „Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.