Concurs național & campanie de reciclare. Școlile, invitate la Campionatul reciclării


*Se pot câştiga premii în valoare de peste 250.000 lei in competiția națională dedicată educației pentru mediu * Pentru școlile din localități cu magazine Kaufland

Premii în valoare totală de peste 250.000 lei sunt puse în joc și sunt destinate școlilor într-un proiect naţional de educaţie ecologică şi colectare separată a deşeurilor intitulat „Campionatul Reciclării” dezvoltat de Asociaţia Act for Tomorrow şi Kaufland România în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi RetuRO. Campionatul Reciclării se desfășoară în perioada martie – iunie 2023 este și o campanie naţională de educaţie pentru mediu care își propune să promoveze Sistemul de Garanţie-Returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile. Proiectul are la bază infrastructura aparatelor automatizate de colectare (de tip RWM) puse la dispoziţie de Kaufland România.

Școlile publice – unităţi de învăţământ primar, gimnazial şi liceal – din localităţile în care există magazine Kaufland se pot înscrie în proiectul „Campania reciclării” începând cu 13 martie 2023, pe platforma http://www.campionatul-reciclarii.ro (aici este detaliat regulamentul competiţiei). În baza punctelor primite pentru implicarea în activităţi, şcolile vor putea câştiga premii importante: premiul I – 100.000 lei, premiul II – 50.000 lei, premiul III – 25.000 lei, plus șapte premii regionale în valoare de 12.500 lei. Premiile vor trebui investiţi în infrastructura educaţională a unităţilor de învăţământ, în funcţie de nevoile fiecărei școli. După cum se va observa (detaliile sunt pe site), toată familia elevului poate contribui! În proiect, activitatea principală este de colectare separată a deşeurilor, dar sunt și activităţi de educaţie ecologică. Astfel, profesorii pot participa la sesiuni de formare, în care vor fi prezentate noţiunile de bază de educaţie ecologică – ele putând fi folosite la orele de educaţie pentru mediu. Cea de-a doua etapă constă în facilitarea, de către cadrele didactice, a cursurilor propriu-zise de educaţie ecologică pentru elevi. „Proiectul se adresează atât elevilor, cât şi profesorilor şi părinţilor, care sunt invitaţi să contribuie la activitatea de colectare a deşeurilor şi să susţină astfel şcoala din comunitatea lor. De asemenea, iniţiativa vine în întâmpinarea programului naţional școlar <Săptămâna Verde> şi subscrie obiectivelor Strategiei Naţionale de Educaţie privind Mediul şi Schimbările Climatice pentru 2023-2030, adoptată la începutul acestui an de Guvernul României„, subliniază organizatorii.

** Colectarea separată şi reciclarea deşeurilor sunt cu atât mai importante pentru România în contextul în care tara noastră a ratat ţinta de reciclare de 50% (așa cum sunt reglementările UE) valabilă încă din 2020… Practic, rata de reciclare la noi este sub 15% – ceea ce ar trebui să ne dea de gândit și de… făptuit!

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.