Marius Mitescu, PNL Brăila: cu mizeria din Brăila acestor zile, poate vor înțelege brăilenii ce au votat…


*Declarația liberalului vine in contextul în care administrația publică locală condusă de PSD, care a ieșit din nou câștigătoare la alegerile din 9 iunie, nu a pregătit din vreme (cu toate că știa din martie că RER oprește contractul) rezolvarea problemei ridicării gunoiului… cel puțin în municipiu unde deja e prea greu de acceptat

Marius Mitescu, PNL Brăila:

„Brăila lui 70% sau cum să duci manipularea la rang de .. hm… <artă>… Alegerile locale s-au terminat, apele s-au limpezit și acum se trag concluziile. Concluzii amare și cu miros rânced și fetid de gunoi expus la 34 grade Celsius pentru unii – în fapt, majoritatea brăilenilor. Concluzii dulci și cu alint de fotoliu directorial, aer condiționat și sinecură bine plătită pentru alții – minoritate, în mare parte pesedistă. Au câștigat? Fără doar și poate! Cel putin pe municipiu, detasat și relaxat! Un galop de sănătate! Opoziția PNL? Idealistă, setată pe programe de dezvoltare, atragere de fonduri europene, campanie door to door…. de-astea! Într-un cuvânt, utopie. Pierzătoare din start.

PNL nu a avut nicio șansă. Nu am avut strategie de manipulare, nu am mințit oamenii, nu am amenințat etc. Am fost de bună credință, am făcut brainstorming să venim cu idei pe care să le prezentam brăilenilor pe stradă. În vremea asta, întreg PSD-ul se prăbușea, cred, de râs. Ne-au dat-o (nouă dar mai ales brăilenilor) “din poignet” așa… fără efort. Cu grație. Cu îndemânarea aia specifică urmașilor absolventilor de <Ștefan Gheorghiu> (mai știe cineva? Academie de învățământ superior, afiliată Partidului Comunist Român). Primul a fost Mihai Tudose. Manipulare fină cu tușă cosmopolită și parfum de Bruxelles. Boier, deh! A scris o carte. Cică … el însuși, ha! Dar cu mâna altuia. Decât!” A împarțit-o tot poporul pesedist pe strazile urbei. Cadou! Pe banii de la Bruxelles, 40.000 euro mai precis. O fi citit-o careva?!! Unde să vadă tot braileanul, de la mic la mare, de unde trebuie să-și ia lumina. Cât a muncit?! Cât a trudit?! Totul pentru Brăila pe care a slujit-o din postura de parlamentar timp de 20 ani. Și luptă si dă-i, si dă-i și luptă … neicusorule (nu râdea degeaba Caragiale în textele sale). Și-a reușit.

Brăila s-a micșorat în ultimele decenii cu 60.000 de suflete. Dar Mihai Tudose e mic copil. E depășit cu un fuleu impresionant în arta manipularii de nimeni altul decat Viorel Marian Dragomir. Și nu numai în arta manipularii dar și in procente. Motiv pentru care există niște nemulțumiri surde și-un spirit de frondă în tabăra roșie. Dar mai durează până se-ascut cuțitele… Deocamdată Dragomir e câștigătorul detașat al alegerilor. Fără el, zâmbetul lui Chiriac <Inexistentul> s-ar fi transformat într-un rictus de deznadejde, iar Mihai Tudose și cartea lui scrisă de alții scoteau procente la jumate. Viorel Marian Dragomir nu a câștigat numai fotoliul de primar. E prea puțin pentru el, și trebuie să îi recunoaștem meritele incontestabile. El e mincinosul, fără ghilimele. Nimeni nu minte ca domnia sa. Nimeni nu manipulează ca el. Să ne-amintim doar de momentul de dinaintea alegerilor, când s-a năpustit cu viceprimarul Jantea Crican (bătăiosul) si vicele de la Consiliul Județean, Dobre (firavul) asupra unor tinere care faceau campanie pentru PNL și le-au bruscat în ultimul hal. Oriunde, în lumea asta, ar fi pierdut măcar 10 sau 15 procente la vot. Dar nu și la Brăila. Aici psd il are pe mincinos. Nimeni altul decat primarul Dragomir! Ce a facut? S-a retras la partid când a realizat că-i groasa și în jumătate de oră a aruncat bomba pe rețelele sociale: Braila ar fi fost asaltată de bande de golani înarmați cu bâte, golani aduși chipurile de la Cireșu ca să atace orașul. De manual, povestea! Nici n-am știut ce ne-a lovit. Va mai aduceți aminte de Mineriadă? <Am gasit la PNT droguri, armament, munitie, mașină de scris automată…”>. Vă spune ceva? N-a contat ca nu a existat o poză, o plângere, un zgomot, nimic. E doar unul din multele exemple. Și uite-așa a câștigat, cu minciuni, detașat. Pe manipulare, pe lipsa de reactie a PNL la minciună, pe două tramvaie, cinci locuri de joacă, trei sferturi de bulevard refacut, asfaltare haotică și pe baza voturilor celor care muncesc la cei mai mari angajatori din Braila și pe care îi iau la mână: Spitalul Județean, CUP Dunărea etc.

Noi, cei din PNL ne facem mea culpa! Ne cerem scuze, stimați brăileni, că nu am reușit să vă scăpăm de ei… Ne pare rău că nu am combătut suficient și eficient manipularea. Suntem și noi mâhniți că Brăila va mai pierde încă patru ani în uitare, praf, sărăcie și delăsare. Am muncit enorm încercând să vă convingem. Nu dăm vina pe dumneavoastră. Poporul are mereu dreptate! Vina ne aparține. Am fost sancționați probabil pentru ceva aroganță, pentru că i-am lăsat pe pesediști să vă manipuleze, pentru că nu am reacționat mai dur când ne-au pus etichete și așa mai departe. Se spune că <minciuna are picioare scurte>. Asta va fi problema mincinosului. Nu va putea minți la nesfârșit! Minciuna vine peste el.

Nu poate spune, de exemplu, că nu a știut de mult timp că RER nu-și va mai putea onora obligațiile asumate. Gunoiul miroase. Cât să manipulezi?!? Nu poate să mai astupe mult timp dărăpănăturile din centrul istoric. Nu poate să mai mintă cu privire la depopularea dramatică a Brăilei pentru că dacă privești seara blocurile din municipiu, sunt o groază de apartamente cu becurile stinse. În Brăila se stinge lumina la propriu. Dar el a învins! Deține majoritate în tot ce mișcă. Din păcate, minte în continuare! A îngenuncheat nu numai opoziția, ci și Brăila. Dar, la un moment dat, lumea își va da seama că <împăratul e gol>”.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Un gând despre „Marius Mitescu, PNL Brăila: cu mizeria din Brăila acestor zile, poate vor înțelege brăilenii ce au votat…”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.