Ziua Limbii Române, serbată la Casa memorială ”Perpessicius”


*Cu scriitori, jurnaliști, publiciști, profesori și gazda noastră, Elena Ilie – muzeograf șef

Așa cum am promis, am desfășurat un eveniment dedicat Zilei Limbii Române (https://brailachirei.wordpress.com/2022/08/30/ziua-limbii-romane-la-braila/), la casa memorială ”Dumitru Panaitescu Perpessicius”, parte a secției Memoriale din Muzeul Brăilei ”Carol I”.

Gazdă ne-a fost muzeograf Elena Ilie – șef secția Memoriale – care a recitat împreună cu noi, doar că nu au fost versuri proprii ci din creația lui Perpessicius.

Au răspuns invitației scriitoarea Luminița Dascălu – membră a filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România, care a ales și poeme proprii pentru întâlnirea noastră, dar și din creația unui alt poet brăilean, din păcate dispărut, și anume Mihail Crama, poeta și profesoara de învățământ primar Mihaela Dincă, poetul Virgil Andronescu (poeme proprii), scriitorul, profesorul de filozofie, muzeograf Valentin Popa, publicisul și jurnalistul Virgil Matei. Eu (Armanda Filipine) am lecturat poeme scrise de doi prieteni (care locuiesc în partea vestică a țării) – Daniel Luca și Daniel Mariș, dar și un poem propriu apărut în antologia „Stay a while” Australia – România, editori Mihaela Cristescu & Sue Crawford (2021, editura Sf. Ierarh Nicolae),

Evenimentul a avut loc în 1 septembrie 2022 (Ziua Limbii Române este în 31 august – dar noi ne-am putut întâlni abia acum). În foto 1 sus (de la stânga): Elena Ilie, Virgil Andronescu, Mihaela Dincă, Luminița Dascălu. În foto 2: Virgil Matei (stânga) și Valentin Popa. În foto 3: Valentin Popa și Armanda Filipine

Am filmat LIVE pe Facebook (https://www.facebook.com/ArmandaFilipine/videos/409453441110060/), dar filmarea există și pe canalul YouTube (nu ca să ne lăudăm… ci pur și simplu ca să dăm mărturie, și exemplu) – cum se vede:

Armanda Filipine (inițiator) & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.