”Întâlnirile de la Viișoara”, manifestare cu scriitori din întreaga țară


*În perioada 13 – 15 mai 2021, manifestarea de amploare organizată de Fundația Culturală ,,Georgeta și Mircea Cancicov” din Bacău și Liceul Particular Nr. 1 ,,Aurora Ouatu” din Piatra Neamț * În program – lansări de carte, simpozioane, lecturi poetice

Fundația Culturală ,,Georgeta și Mircea Cancicov” din Bacău și Liceul Particular Nr. 1 ,,Aurora Ouatu” din Piatra Neamț organizează Colocviile ,,Întâlnirile de la Viișoara”, în perioada 13 – 15 mai 2021, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,G. T. Kirileanu” din Piatra Neamț – Mihaela Mereuță, director, Asociația Culturală ,,Familia Lecca” din București, Uniunea Scriitorilor – Filiala Bacău, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala ,,Filip Brunea Fox” Roman și Societatea Culturală ,,Clepsidra”.
Participă scriitori, jurnaliști și oameni de cultură. Sub genericul Itinerariile Avangardei XXII, vor fi lansări de carte, seminarii și colocvii, lecturi dar si momente muzicale cu Maria Gheorghiu, interpreți locali și George Eichim – poet și interpret de muzică populară.
În timpul întîlnirii scriitorilor cu elevii și profesorii Liceului ,,Aurora Ouatu” se va acorda premiul RO CREDIT IFN pentru implicarea și buna organizare a programului cultural.
Vor avea loc colocviul “Valoare și nonvaloare în critica literară”, simpozionul “2021 – 151 de ani de la nașterea lui Garabet Ibrăileanu” cu Emilian Nazaretian, vizionarea filmului „Mănăstiri armănești”.
La Biblioteca Județeană ,,G. T. Kirileanu” din Piatra Neamț va avea loc Gala de Poezie – vor lectura din creația proprie autori din Piatra Neamț, Tg. Neamț, Bacău, Comănești, Buhuși, Roman, Suceava, Brăila, Iași, Pantelimon – Ilfov, București, Caracal, Baia Mare, Gheorghieni, Târgoviște, Lugoj, Bistrița.
Se va înmâna și Premiul special pentru critică literară al Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor, activitate de care se va ocupa scriitorul Dumitru Brăneanu – președintele filialei. De asemenea, se vor decerna si premiile pentru poezie și critică literară ale Asociației Culturale ,,Familia Lecca”, ele fiiind înmânate de președintele Dumitru Lecca – scriitor, din București. Poetul Victor Munteanu este moderatorul (totodată și unul dintre principalii organizatori).

Nota red. – Armanda Filipine. Voi participa la manifestare. Veți regăsi în paginile Facebook secvențe video & foto de la evenimente.

Armanda Filipine & Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.