Cu povestea la școală. În clasa I, la „Sf. Andrei”


*O audiență valoroasă; elevi foarte atenți și bucuroși să afle „Cum au învățat păsările să cânte”

Poveste, bucurie, școală – cam așa! Se poate să coexiste în aceeași propoziție sau cum le postez (notă. Autorul – Armanda Filipine) și în rețeaua Facebook #cupovestealascoala

Pentru că bucuriile, la orele de curs școlar, se numără uneori în ritm de… Poveste. Astăzi, 11 octombrie 2022, am fost din nou (da! Nu planificăm… ci, asa, pur și simplu) la Școala Gimnazială „Sf. Andrei” din municipiul Brăila – profesor Cătălina Rotaru director, acum la clasa I A, prof. înv. primar Ionuț Cristea.

Frumoși și deștepți (se vede imediat, după reacții), dornici să afle parcursul întâmplărilor și deznodământului… copiii au fost numai „ochi și urechi” (cum e vorba despre atenția bine canalizată) la povestea mea și cred că le-a plăcut – după cum au ascultat, dar și după cum au reacționat la final (Nu! Nu avem și fotografii cu îmbrățișările spontane! Dar vi le puteți imagina…)

De-acum știu și ei „Cum au învățat păsările să cânte” (pentru că aceasta a fost povestea); și ne-am promis că ne vom revedea, ca să îmi confirme că ei citesc zi de zi (sau li se citește, că sunt încă la începutul învățării) și ajută astfel toate păsările din lume să continue a cânta!

Am mai vorbit noi și altele… despre teatru, povești radiofonice, chimie și apă… dar acestea sunt mai degrabă teme viitoare sau, de ce nu, provocări și pentru voi, stimați prieteni și cititori care iubiți copiii: să nu lăsați zilele copilăriei să se spulbere ca praful în vânt, ci să le construiți micuților temelie bună pentru viitor (nu-s vorbe mari! Ci doar o aducere aminte a ceea ce știm cu toții că se cuvine făptuit).

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.