Cristian Radu și Traian Tsamuris, expoziția „40” la Galeria „N. Mantu”


*Cristian Radu și Traian Tsamuris, expoziția „40” la Galeria „N. Mantu” *Frumoasele lucrări ale brăilenilor rămân pe simezele gălățene până în 18 septembrie 2023

Artistul plastic Cristian Radu expune la Galați, în Galeria „Nicolae Mantu” a filialei locale Uniunea Artiștilor Plastici din România ( UAPR filiala Galați ) împreună cu Traian Tsamuris, coleg de filială UAPR la Brăila ( Uap Romania Filiala Braila ), în calitate de invitat – așa scrie pe afiș. Dar pe simeze, lucrările de pictură puse sub genericul „40” pot fi admirate din orice unghi, și – mai ales – în ce ordine dorește fiecare privitor.

Expoziția s-a vernisat luni, 28 august 2023, în prezența a numeroși colegi din filiala gălățeană și nu numai. Prezentarea expoziției și a celor doi artiști a fost realizată de plasticianul muzeograf Gheorghe Andreescu ( Gigi Si Jana Andreescu ), îndrăgit artist și la Brăila (unde ne întâlnim frecvent la vernisaje) – președintele Filialei UAP Galați.

Îmi place să repet că între cele două filiale UAP, cea din Brăila unde activează expozanții și cea din Galați unde lucrările lui Cristian Radu și ale lui Traian Tsamuris rămân o vreme, există o relație foarte strânsă, colaborarea din ambele sensuri fiind o constantă.

De altfel, mulți artiști gălățeni sunt prezenți la vernisaje în Galeriile de Artă Brăila (nota aut. Spre rușinea brăilenilor, în destul de multe cazuri gălățenii sunt mai mulți în Galeriile de Arte la vernisaje decât iubitorii artei plastice din Brăila… de ce? încă nu am aflat). Expoziția de la Galeria „N. Mantu” rămâne deschisă până în data de 18 septembrie 2023.

** Cristian Radu (n. 5 nov. 1982, Brăila) membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR). Absolvent al Liceului de Arte „Hariclea Darclee”, apoi al Secţiei Grafică a Facultăţii de Arte şi Design din Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, licenţă şi masterat. Peste douăzeci de expoziţii personale în galerii şi muzee din țară; zeci de participări la expoziţii de grup, concursuri şi saloane naţionale şi internaţionale. Premii naționale și la Chișinău. Este profesor la Școala populară de artă „Vespasian Lungu” și poate fi găsit, de asemenea, la Galeria de artă Radu pe care a înființat-o regretatul său tată – artistul plastic Ion Radu – pe Calea Călărașilor nr. 61.

** Traian Tsamuris (n. 22 ian. 1979, Brăila) membru al UAPR. Absolvent al Liceului de Arte „Hariclea Darclee”. Master în Artă Murală al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, clasa prof. Ioan Stendl; specializare în pictură bizantină și iconografie. Are lucrări în muzee şi colecţii private din ţară şi străinătate. Expoziţii personale şi de grup în Brăila şi în ţară, instalaţie şi performance. Lucrează și scenografie, butaforie, bodypainting, portretistică, pictură monumentală. Premiat la concursuri naționale și internaționale de sculptură, pictură, gravură.

Foto 1 – cei doi artiști, între ei Gh. Andreescu, la vernisaj; foto 2 – afișul; foto 3 – public la vernisaj (via Filiala UAP Galați – pe paginile Facebook ale artiștilor expozanți găsiți multe imagini, la fel și pe cea a Filialei UAP Galați – pentru că noi am fost în cealaltă parte de țară, nu am ajuns la vernisaj…); foto 4 – Cristian Radu; foto 5 – Traian Tsamuris

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.