Festivalul internațional de jazz „Johnny Răducanu” 2022, palmares


*Trofeul „Johnny Răducanu” a revenit formației Jordan Corda Trio din Italia * Cele mai multe premii au fost câștigate de concurenți italieni

Festivalul internațional de jazz „Johnny Răducanu” 2022, de la Brăila, ediţia a IX-a desfășurată în perioada 21 – 23 octombrie (https://brailachirei.wordpress.com/2022/10/20/festival-international-de-jazz-johnny-raducanu-2022-braila/) și-a desemnat câștigătorii. A decis (și a făcut-o bine!), după criteriile de specialitate, juriul alcătuit din Ionel Tudor, Florian Lungu (Moșu’), Luiza Zan, Dan Spînu, Michael Crețu, Cornel Cristei, Vlad Popescu. Tot membrii juriului au anunțat și înmânat premiile, dar și Ciprian Ionuț Dobre – vicepreședinte la Consiliul Județean (CJ) Brăila, precum și Alina Petronela Sulicu – manager Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT sau Centrul de Creație) Brăila.

Palmaresul ediției 2022 a Festivalului „Johnny Răducanu

Trofeul „Johnny Răducanu” – Jordan Corda Trio (foto 1) din Italia, grup format din Jordan Corda (vibrafon), Dario Piccioni (contrabas), Francesco Merenda (baterie);

Cel mai bun solist instrumentist – Dario Piccioni din Italia;

Cel mai bun solist vocal – Rossella Cappadone din Italia;

Cea mai bună formație – Brew Quartet din Italia sau Brew 4et alcătuit din Gianluca Manfredonia (vibrafon), Giovanni Gambardella (sax), Luca Varavallo (contrabas), Alex Perrone (baterie);

Premiul pentru cel mai promițător tânăr interpret – Eva Maria Gârlea din România (foto pe scenă, împreună cu Michael Crețu și Cristian Marica – prezentatorul festivalului);

Premiul pentru cea mai bună compoziție – Danilo Blaiotta (pian) din Italia;

Premiul special – Delia Constantin din România;

Premiul Institutului Cultural Român (ICR) de la Londra (constă în organizarea unui viitor concert la Londra) – Eva Maria Gârlea.

Video (a fost LIVE) pe rețeaua Facebook, cu laureații Trofeului „Johnny Răducanu” 2022 – membrii grupului italian Jordan Corda Trio – în interpretarea după primirea trofeului/ Marelui premiu:

Premiile sunt în valoare de 13.000 euro și au fost susținute de CJCPCT (instituția organizatoare a festivalului; administrativ este în subordinea CJ) din bugetul CJ Brăila, de VARD Șantierul Naval Brăila și de Farmaciile IRIS din Brăila.

Trofeul „Johnny Răducanu” este o lucrare realizată de Mihai Hlihor – membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Buzău.

Video de la festival, înregistrări (live)integrale (concurs și recitaluri) sunt disponibile pe pagina web din rețeaua Facebook Centrul de Creație Brăila. Album foto & video de la manifestare găsiți și pe paginile noastre (Armanda Filipine & BRAILA CHIREI) din Facebook.

credit foto: Armanda Filipine

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.