Premieră „Povestea Spărgătorului de nuci”, la teatrul brăilean de copii


*Premieră „Povestea Spărgătorului de nuci”, la teatrul brăilean pentru copii * Regia Geo Balint; anpremiera în 13 aprilie și, premiera, duminică – 14 aprilie 2024 – la binecunoscuta oră 11.00

Premiera cu „Povestea Spărgătorului de nuci” după povestea „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor” de E. T. A. Hoffmann, în regia lui Geo Balint ( Gheorghe Balint ) va putea fi aplaudată zilele acestea, în ceea ce organizatorul – Teatrul de păpuși „Cărăbuș”, Daniela Mihovici manager – numește un super weekend sub genericul „Crăciun în Aprilie”. Cine a citit povestea sau a văzut baletul omonim al lui Piotr Ilici Ceaikovski (dacă nu… cartea e la îndemână! Povestea e superbă!) știe că întâmplările suprarealiste au loc lângă bradul de Crăciun, micul spărgător de nuci fiind unul dintre cadouri. Și mai știe că povestea are multiple straturi de interpretare/ ascultare, are emoții și sentimente care traversează un spectru larg – de la bucurie la furie, de la visare la dezamăgire.

Vor fi „ghizi” mai mult sau mai puțin obiectivi, prin poveste, actorii (interpreți ai personajelor… super – repet – cunoscute): Diana Grigoroșcută, Mihai Jinga, Aurora Popescu, Iulian Gheorghe, Toni Gheorghe, Daniela Antonescu, Alexandra Mertoiu, Ioana Popescu, Sofia Cătrună, Ștefana Niță – ordinea din prezentarea publică a spectacolului brăilean. Spectacolul beneficiază de o altă semnătură (care ne place!) pe care o vor recunoaște iubitorii genului: Tünde Tomos care s-a ocupat de scenă, costume și păpuși (scenografia, într-un cuvânt). Muzica – altfel decât coloanele sonore de la adulți, știm (de aceea aici se cuvine o atenție deosebită; învață și copiii diferența, ba și aplaudă de fiecare dată) ii aparține lui Codruț Bârsan.

Avanpremiera spectacolului va fi sâmbătă – 13 aprilie 2024 – de la ora 17.00 și premiera duminică – 14 aprilie, de la ora binecunoscută. 11.00. Bilete (20 lei este prețul), la sediul teatrului (str. General Eremia Grigorescu nr. 57) după programul cunoscut; rezervări, la telefoanele 0239/ 614880 sau 0787515344.

Geo Balint este un colaborator fidel al teatrului brăilean. Are, din repertoriul actual, destule spectacole la care a semnat regia: „Jack și vrejul de fasole”, „Gulliver in tara piticilor”, „Aladdin și lampa fermecată”, „Peripețiile domnului Goe”, „Pedagog de școală nouă”… și nu sunt sigură că le-am epuizat. Foto 1 – câteva personaje din noul spectacol; foto 2 – regizorul Geo Balint. later edit; foto 3- afișul spectacolului

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.