Premianții Galei Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului 2023


*Manifestare desfășurată la MNLR, cu Dan Mircea Cipariu amfitrion * Scriitorii premiați: Radu Vancu, Maria Martelli, Emilia Faur, Daiana Gârdan, Ligia Keșișian

  Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului 2023 și-a desemnat câștigătorii. Altfel spus, avem de aici… sugestii de cărți de citit. Scriitorul Radu Vancu a primit premiul Cartea de poezie a anului 2023 pentru volumul „Kaddish” (https://maxblecher.ro/kaddish.phpCasa de Editură Max Blecher ).

   Maria Martelli, autoarea cărții „Cea mai norocoasă ființă” (https://fractalia.ro/wp-content/uploads/2023/10/Cea-mai-norocaosa-fiinta.jpg – editura FrACTalia), Emilia Faur pentru volumul „Viața e a mea” (https://polirom.ro/ego-proza/8083-viaţa-e-a-mea.htmlEditura Polirom ), Daiana Gârdan, autoarea cărții „Între lumi. Romanul românesc în sistemul literar modern” (https://www.casacartii.ro/editura/carte/intre-lumi-romanul-romanesc-in-sistemul-literar-modern/ – Casa Cărții de Știință) și Ligia-Verkin Keșișian pentru cartea „Anul tigrului de apă” (https://maxblecher.ro/anul_tigrului_de_apa.php – Casa de Editură Max Blecher) sunt câștigătorii Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2023 (manifestare anunțată de noi la https://brailachirei.wordpress.com/2024/01/09/gala-tinerilor-scriitori-cartea-de-poezie-2023/). Ei și-au primit distincțiile în evebiemntul desfășurat la Muzeul Național al Literaturii Române din capitală, în 15 ianuarie 2024 – de Ziua Națională a Culturii & Ziua Eminescu. A fost transmisie live la Arte frumoase la Radio România Cultural .

  Juriul care a decis premiile: Cristina Bogdan, Bianca Cernat și Cosmin Perta. Afișul și diplomele au fost realizate de artistul vizual Mihai Zgondoiu.

   La festivitatea de premiere a fost și un program muzical cu invitați speciali, soprana Ana Godoroja și pianista Andra Bacila, studente la Academia Regală de Muzică din Londra, dar și cu Mike Godoroja & Blue Spirit. Producător eveniment: Anamaria Spataru. Amfitrion: Dan Mircea Cipariu . Coproducător: Radio România Cultural.

Foto 1 Cristian Sultana, foto 2 – 5 cărțile premiate

Armanda Filipine & Armanda Filipine & revista Braila Chirei

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.