Brăila, nou contract de salubrizare pentru municipiu și județ


*De activități se va ocupa firma Polaris M. Holding

Primarul municipiului Brăila – Viorel Marian Dragomir – a anunțat pe rețeaua socială că Brăila are din 19 iunie 2024 un contract nou de salubrizare (care îl va înlocui pe cel cu fostul operator unic – asocierea RER). Activitățile de management al deșeurilor vor fi prestate de Polaris M. Holding – firmă din Constanța (așa reiese de pe pagina web) – care va trebui să înregistreze punct de lucru la Brăila, să mai îndeplinească unele formalități legale, dar în câteva zile se va ocupa de strângerea gunoiului din municipiu și județ. Așa promite primarul Dragomir, care anunță că a fost semnat contractul aferent cu Asociația de Dezvoltare Intracomunitară (ADI – asociere bibtre localități din județ și Consiliul Județean) Eco Dunărea Brăila (pe site https://ecodunareabraila.ro/ nu există o comunicare despre acest subiect), la un preț mai mic decât fusese cel din contractul cu asocierea RER.

Dragomir continuă să spună că solicitarea RER pentru o taxă mai mare era un șantaj (a fost și un proces; din ce a scris Dragomir pe Facebook reiese că va fi alt proces în care asocierea RER ar urma să fie „pusă la plată” pentru ce s-a întâmplat în aceste zile… respectiv un oraș plin de gunoaie neridicate… https://brailachirei.wordpress.com/2024/06/18/marius-mitescu-pnl-braila-cu-mizeria-din-braila-acestor-zile-poate-vor-intelege-brailenii-ce-au-votat/ ). În fine, în această perioadă ( https://brailachirei.wordpress.com/2024/06/10/contractul-de-activitati-privind-salubritatea-in-braila-oprit/) când operatorul RER nu mai e contractant, când s-a decretat „starea de urgență” ( https://brailachirei.wordpress.com/2024/06/11/pe-fondul-sistarii-contactului-cu-rer-stare-de-alerta-in-braila/), s-a organizat licitație și a apărut noul operator de salubritate. Apoi, primarul recunoaște că s-au încasat 100% banii pentru gunoi dar s-a plătit doar 40% (chipurile, ar fi fost plată în avans dacă îi dădeau pe toți), că restul sumei se află in Trezorerie și va fi folosită pentru plata serviciului de salubrizare până la finalul anului. „Au mai spus unii că am luat 100% din banii pentru taxa de gunoi, dar către RER am plătit doar 40%. Da, este adevărat. Este adevărat, pentru că Primăria a plătit doar serviciul prestat, nimic în avans, iar perioada ianuarie – mai [Luna mai] reprezintă aproape 40% din totalul anului. Restul de 60% din bani sunt în contul de la Trezoreria Statului și cu ei vom plăti salubrizarea până la finalul anului. Ar fi fost culmea să le mai plătim și în avans celor de la RER” – a scris Dragomir. Foto via polaris.ro

Nota redacției. Și de această dată, V. M. Dragomir a postat pe rețeaua de socializare Facebook (cum am scris mai sus) anunțul referitor la noul contract de salubritate (posibil că un comunicat de presă să fi fost transmis…hm… la publicațiile online „de casă” ale PSD, cele care au fost plătite și în campania electorală…) Noi nu am primit un comunicat oficial. Iar la telefon, primarul nu a răspuns.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.