Camelia Potec, membră în Comitetul Executiv al Federației Europene de Natație


*Aleasă la congresul de alegeri desfășurat la Atena, acolo unde a obținut, în 2004, aurul olimpic în proba de 200 m liber

   Federația Română de Natație și Pentatlon Modern ( FRNPM ) anunță că, la finalul acestei săptămâni, la Atena s-au desfășurat congresul de alegeri al Federației Europene de Natație.

   Camelia Potec (foto) – președintele FRNPM – a fost aleasă membru în Comitetul Executiv al Federației Europene de Natație, mandat care se va desfășura între 2024 și 2028.

  Antonio Silva – președintele European Aquatics – a fost reales în funcție pentru un nou mandat.

   Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, sub conducerea Cameliei Potac, a organizat în România trei competiții importante: Campionatul European de înot pentru juniori, Campionatul european de sărituri în apă pentru juniori – în 2022 și Campionatul European de înot în bazin scurt pentru seniori – în 2023.

** Camelia Potec s-a născut la Brăila, la 19 februarie 1982; aici a învățat să iubească sportul care i-a adus satisfacții și succes. Un rol important în această devenire, a spus-o sportiva de nenumărate ori, l-a avut regretatul ei tată, Grigore Potec – om de afaceri, membru în familia politică liberală. Una dintre performențele notabile ale Cameliei Potec a fost la Campionatul mondial de la Atena din 2004, când a obținut aurul olimpic la 200 m liber. Din 2013 este președinte FRNPM, iar din 2016 este vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.