Pe fondul sistării contactului cu RER, stare de alertă în Brăila


*Aceasta înseamnă că administrațiile locale se vor ocupa de colectarea gunoiului până la găsirea unui nou operator de salubritate

Pe motivul sistării contractului cu RER, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decretat stare de urgență. Prefectura Brăila anunță că „În temeiul dispozițiilor din OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, declară starea de alertă înjudețului Brăila, începând din 11 iunie 2024, pe o perioadă de 30 zile (…) Această situație a fost generată de întreruperea activității de colectare și transport deșeuri, ceea ce duce la afectarea sănătății populației și poluarea excesivă a mediului. ADI Eco Dunărea Brăila a luat act de situația de urgență constatată și, împreună cu Unitățile Administrativ Teritoriale membre, vor dispune măsurile legale în regim de urgență pentru asigurarea continuității activității de colectare și transport a deșeurilor pe raza județului Brăila”.

În context e de precizat că administrațiile locale se angajează, in baza legală menționată, să colecteze gunoiul astfel încât să nu fie afectate calitatea mediului și sănătatea populației.

Nota redacției. Asocierea RER Brăila a făcut public (din martie) sistarea contractului pe motiv de pierderi financiare considerabile (https://brailachirei.wordpress.com/2024/06/10/contractul-de-activitati-privind-salubritatea-in-braila-oprit/) Tot RER precizează că va continua activitatea 90 zile… deci starea de alertă ar fi trebuit să înceapă după cele 90 zile enunțate de asocierea RER in comunicat.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Un gând despre „Pe fondul sistării contactului cu RER, stare de alertă în Brăila”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.