Echipa masculină de sabie, argint pentru România la Campionatul European de scrimă


*Aurul la seniori a fost obținut de echipa Ungariei

Echipa masculină de sabie a României a obținut titlul de vicecampioană la Campionatul European de Scrimă 2024 (https://www.fencingeuro2024.com/en/medien) desfășurat în perioada 18 – 23 iunie la Basel. Anunțul a fost făcut de reprezentanți ai Federației Române de Scrimă pe pagina Federatia Romana de Scrima.

Sportivii performeri (foto 1 și 2), cu medaliile de argint, sunt Vlad Covaliu (campion mondial la juniori) – CS Dinamo, Radu Nițu – CS Riposta, Răzvan Ursachi – CS Dinamo, Matei Cîdu – CSA Steaua; antrenorii lotului, Alin Badea și Emilian Nuță. Ceilalți antrenori, de la cluburi, sunt Rareș Dumitrescu, Marius Gălățanu, Sandu Constantin, Alexandru Chiculiță, Irina Covaliu. Prima poziție a podiumului european a fost ocupată de echipa Ungariei.

La individual masculin, George Dragomir a reușit un loc 7. La europenele de scrimă (https://www.eurofencing.info/competitions/upcoming-tournaments/case:competitions/tournamentId:976) au participat peste 420 sportivi din 36 ţări. ** European Fencing Confederation **

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.