Concert Cristian Buică, la Brăila

*Concert Cristian Buică, la Brăila *Miercuri, 12 iunie 2024, la Palatul Lyra de la ora 19.00

Nostalgicii muzicii folk românești dinainte de 1990 vor avea bucuria să participe la concertul susținut de Cristian Buică la Palatul Lyra în 12 iunie 2024, de la ora 19.00. Organizatorul anunță că biletele (preț, 50 lei) s-au pus în vânzare la sediu după următorul program: luni 16.00 – 19.00, miercuri 16.00 – 19.00, sâmbăta 9.00 – 12.00. Relații și rezervări la telefon & WhatsApp 0745771120/ 0787817063.

Reșițeanul Cristian Buică va prezenta la Brăila piese folk cunoscute, din cele prin care s-a făcut remarcat – cum e „Balada de cântat în permisie”, dar cei creații proprii noi, una dintre ele fiind „Îndrăznește” – de altfel, așa se intitulează concertul brăilean. Cristian Buică va avea și un invitat pe scenă: Ana Maria Păunescu – fiica cea mică a lui Adrian Păunescu (a publicat două volume de poezie).

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Consilierul județean liberal Alexandru Bucălău: ”ultimele spectacole organizate de Primăria Brăila, adevărate pomeni electorale!”

*Secretarul general al PNL Brăila atrage atenția asupra unor cheltuieli recente exagerate – față de valoarea culturală a evenimentelor – care au, în realitate, scopul de a fi produse de campanie electorală (doar) pentru PSD, din bani publici ce ar fi putut fi folosiți în scopuri mai aproape de nevoile oamenilor

Alexandru Bucălău – consilier în Consiliul Județean (CJ) Brăila, secretar general al PNL Brăila – aduce în fața opiniei publice câteva recente cheltuieli ale administrației publice locale pentru o seară de distracție.

Alexandru Bucălău: ”La Brăila, Partidul Social Democrat s-a specializat în spectacole artistice având cel mai bun manager din ultimii 34 de ani, Marian Dragomir. Cu un mare talent actoricesc, Dragomir reuşeşte de minune să manipuleze brăilenii, să se umfle în pene cu realizări de 2 (doi) bani, aşa încât Brăila a reuşit să se situeze mereu pe prima poziţie din coadă în toate clasamentele naţionale. În plină campanie electorală, Dragomir pur şi simplu străluceşte prin abilitatea şi lejeritatea cu care risipeşte banii publici pentru grandomania lui şi în interesul partidului unic. Un primar care se dezice de organizarea Festivalului Meşteşugarilor, dar care se trece, cu mândrie patriotică, partener, ce ironie, nu? Tot cu privire la evenimentul menţionat, primarul, care – chipurile – nu face… campanie electorală, incită la violenţă brăilenii, îndemnându-i să îi pună pe goană pe cei de la alte partide, care ar veni prin parc să împartă pliante. Pomeni electorale fără jenă, pomeni electorale aruncate cu dispreţ, uitând cu intenţie de adevărata miză a unui oraş istoric ca Brăila, creştere economică, turism, dezvoltare şi perspective pentru generaţiile care vin din urmă”.

Facturi cu sume mult prea mari pentru căteva minute de divertisment

M-am uitat pe facturile prin care au fost achiziţionate serviciile de distracţie de zilele trecute, prin Casa de Cultură Brăila – un fel de eMAG, prin care Primăria Brăila cumpără orice – şi am observat că, iniţial, petrecerea de 1 iunie urma să aibă loc pe Faleza Dunării, aşa cum a şi rămas în contract, ulterior alegându-se Parcul Monument. Domnule primar, v-a fost ruşine de iarba uscată pe kilometri întregi de pe faleză? V-a fost jenă să nu vă întâlniţi cu brăilenii care să vă întrebe de ce arată faleza în halul acesta? De sumele cheltuite din banii publici pe aceste distracţii electorale, ce să mai spun? Poate nu ştiţi, dar părinţii preferă un oraş în care copiii lor să aibă acces la facilităţi, la terenuri de sport în şcoli, la bazin de înot, la terenuri de tenis, pista de atletism, piste de biciclete. Nu un oraş în care există 5 săli de jocuri de noroc într-o singură intersecţie… nu un oraş în care părinţii îşi duc copiii bolnavi la Spitalul de Pediatrie din Galaţi sau mai departe, în Bucureşti. Părinții visează la un oraş în care tinerii să se simtă parte din comunitate şi să îşi dorească să revină acasă după studii; un oraş sigur pentru copii, asta îşi doresc părinţii. Nu concerte de 60 minute plătite din banii lor cu 25.000 euro, plus 3.115 euro pentru sonorizare şi servicii de tehnice şi alţi 4.220 euro pentru prăjituri mango”, mai spune consilierul județean liberal… și trebuie să recunoaștem că are dreptate. Și se apropie 9 iunie! Votul!

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine