Florin Dobrescu (PNL): risipa banilor publici continuă la CJ Brăila


*Florin Dobrescu (PNL): risipa banilor publici continuă la CJ Brăila*Secretarul de stat de la Muncă atrage atenția asupra unei cheltuieli – ecran perimetral cu leduri, pentru Sala Polivalentă, pe care CJ vrea să dea 100.000 euro

Secretarul de stat Florin Sergiu Dobrescu de la Ministerul Muncii, membru al PNL Brăila, este de părere că banul public la Brăila nu este întotdeauna cheltuit judicios.

Florin Sergiu Dobrescu: „Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, condus de Francisk Chiriac – preşedinte şi Ionel Epureanu şi Ionuţ Dobre – vicepreşedinţi, continuă să îşi bată joc de banii publici şi să îi risipească după bunul plac pe achiziţii care nu au nicio legătură cu nevoile reale ale locuitorilor judeţului Brăila. După ce, în iunie anul trecut, CJ Brăila a cheltuit 25.000 euro – aproape cât preţul unei garsoniere în Brăila la acea vreme – pe achiziţia unui ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă, anul acesta, CJ cumpără încă un ecran perimetral cu leduri, de această dată cu o valoare de 3 ori mai mare, de aproape 100.000 euro – preţul a trei garsoniere în prezent. Conform anunţului publicat la data de 10 august 2023, pe site-ul e-licitatie.ro, Consiliul Judeţean Brăila doreşte să cumpere un <Ecran perimetral cu leduri de interior compus din 62 cabinete…>, la preţul de 461.900 lei, procedura de achiziţie fiind <în desfăşurare, online (fără licitaţie electronică)>. Într-un comunicat dat publicităţii anul trecut făceam cunoscut faptul că Sala Polivalentă a înghiţit, în perioada 2021 – 2022, suma de 195.000 euro din bugetul judeţului. Practic, 38.000 euro au mers către înlocuirea unor uşi (!), 25.000 euro au fost daţi pe un ecran perimetral cu leduri, iar cu restul 132.000 euro au fost decontate lucrări ascunse de reparaţii exterioare şi interioare. Cu această nouă investiţie de 100.000 euro, făcută într-un alt ecran perimetral cu leduri, risipa de la Sala Polivalentă creşte la 295.000 euro. Reparaţiile din 2021 şi 2022 au fost făcute în condiţiile în care întreaga Sală Polivalentă a fost renovată total în urmă cu 11 ani, cu suma de 200.000 euro, pentru a permite găzduirea competiţiilor de nivel european”.

Liberalul solicită, in numele brăilenilor, explicații

Florin Sergiu Dobrescu: „Domnule preşedinte încă în funcţie al CJ, Francisk Chiriac, vă solicit public să le explicaţi brăilenilor necesitatea şi mai ales oportunitatea investirii a 295.000 euro din banii publici, în ultimii trei ani, în această sală polivalentă doar cu numele, pentru că, în realitate, singura care beneficiază de gratuitate pentru antrenamente şi meciuri este, de ani de zile, Handbal Club Dunărea Brăila. Reiau solicitarea făcută anul trecut şi vă cer public să prezentaţi o situaţie cu sumele încasate în ultimii ani din închirierea Sălii Polivalente. De asemenea, vă solicit public încă o dată să le explicaţi brăilenilor cum se justifică investirea celor 295.000 euro în Sala Polivalentă, în condiţiile în care Compania Naţională de Investiţii a aprobat construirea unei noi săli polivalente, cu 5.000 locuri, între Brăila şi Galaţi. CJ Brăila a început deja să bage bani în noua sală polivalentă, cheltuind 270.000 lei pe elaborarea documentaţiei PUZ potrivit anunţului făcut public de CJ Brăila, pe 31 martie 2023. Toate acestea, în timp ce Brăila se zbate la limita sărăciei, cu o industrie distrusă bucată cu bucată sub guvernarea social-democrată din ultimii 30 ani, în timp ce brăilenii abia reuşesc să se ajungă cu salariile/pensiile de la lună la alta, CJ condus de oamenii PSD risipeşte banii publici pe lucrări de mântuială şi achiziţii de lux şi opulenţă, în dispreţ faţă de nevoile reale ale locuitorilor judeţului Brăila”.

Foto 1: Florin Sergiu Dobrescu; foto 2: Sala Polivalentă; foto 3: screenshot cu anunțul pentru cumpărare ecran perimetral cu leduri

Armanda Filipine & revista Braila Chirei

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.