La dramaticul brăilean, final de săptămâna care merită să fie cu toți iubitorii de teatru

*Sâmbătă și duminică, 27 și 28 ianuarie 2024: ”Scene din viața Mariei Filotti” și ”Bădăranii”

  Sâmbătă – 27 ianuarie 2024 – ora 18.00, „Scene din viața Mariei Filotti” (în foto 1 actrița Ramona Gângă în rol principal), regia Matei Lucaci-Grunberg;

  Duminică – 28 ianuarie 2024 – ora 18.00, „Bădăranii” (foto 2), regia Petru Vutcarau. Rămâne valabil ce am scris la https://brailachirei.wordpress.com/2018/01/30/dupa-premiera-de-la-tmf-sau-cum-ajungem-sa-iubim-badaranii/ (dar și în revista brăileană ”Luceafărul literar și artistic”) – ba cred că voi merge să revăd frumusețea de spectacol.

Nu cred că mai trebuie explicat de ce merită… Dar, pentru cei care nu au vizionat cele două producții (prima e o premieră recentă), spun că sunt scenarii bune, actorii din distribuție joacă impecabil – e și greu să nu joci bine când piesele sunt atât frumos construite! Subiectul din prima piesă îl găsiți în volumul de memorii „Am ales Teatrul” de Maria Filotti (îngrijit de fiul ei, Ion Filotti Cantacuzino). Despre a doua piesă nu mai trebuie (cred) să spun că este după Carlo Goldoni. Dar trebuie să (re)amintesc că tot ce veți vedea regizat aici de Petru Vutcărău este de-o finețe de bijutier.

Pentru cei care iubesc Teatrul și încearcă să înțeleagă ce e (de fapt) pe scenă, invitația nu mai e un simplu anunț. Este o repetiție a ceea ce subliniez de ani… că merită să mergi la teatru (repet TEATRU… nu divertisment!). Ajută!

Armanda Filipine & Armanda Filipine & revista Braila Chirei