Filarmonica „Lyra – George Cavadia”. Invitație la concert simfonic extraordinar cu Ștefan Cazacu


*Organizatorii îi spun „Concert de concerte” spectacolului muzical programat în 21 februarie 2024 * Pe scenă va fi Orchestra de cameră „George Cavadia” dirijată de Aurel Bălae

Concert de concerte este titlul evenimentul pe care îl pregătește Filarmonica „Lyra – George Cavadia” ( Filarmonica „Lyra – George Cavadia” Braila) prin directorul ei, prof. col (r) dirijor Petrea Gogu . Concertul simfonic extraordinar va avea loc în 21 februarie 2924 de la ora 18.30, la Casa Tineretului.

Invitatul special este violoncelistul Ștefan Cazacu ( Cazacu Stefan ) – nu mai are nevoie de prezentare (fiul, aidoma tatălui Marin Cazacu, merge pe drumul succesului). Cunoscătorii îi apreciază tehnica impecabilă, melomanii îi urmăresc emoționați virtuozitatea în toate interpretările. Pentru membrii Orchestrei de cameră „George Cavadia” a filarmonicii va fi o bucurie să se afle în această companie. Dirijorul invitat este și el un artist îndrăgit (și de brăileni, pentru că nu e prima oară când Petrea Gogu îi lasă locul pe scenă, la pupitrul dirijoral) – Aurel Bălae ( Aurel Balae ). În acest concert extraordinar își face debutul și tânăra pianistă Sara Leu, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” – cu studii de pian și la Școala Populară ”Vespasian Lungu”. Prof. Marilena Niculescu va prezenta evenimentul.

Din programul serii fac parte Valsul fantezie compus de Mihail Glinka, Concertul pentru pian nr. 2, Op. 40 de Felix Mendelssohn Bartholdy, Violin Concerto in C major, (Hob.VIIa:1) de Joseph Haydn.

„Dăruiți-vă un frumos cadou de Dragobete și lăsați-vă îndrăgostiți de muzica adevărată”, spune prof. Alexandra Gurgu – secretar muzical al filarmonicii. Bilete, online de pe platformă la https://www.blt.ro/concert-de-concerte-braila.html sau de la agenția filarmonicii (str. Ana Aslan nr. 29).

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.