George Enescu Festival și generoșii prieteni/ sponsori pentru concurenți

*Cei mai buni instrumentiști din Republica Moldova, la secțiunile pian, violoncel și vioară, vor fi premiați de Purcari Wines

La fiecare ediție, premiile din Festivalul concurs internațional George Enescu ( George Enescu Festival ) sunt susținute de companii/ firme/ branduri ce împărtășesc valorile și standardul de excelență pe care îl promovează manifestarea.

Acum la a XIX-a ediție, este rândul Purcari Wines să sprijine tinerii muzicieni din Republica Moldova prin acordarea unui premiu special, în valoare de 2.000 euro (brut). Recompensa va merge la cei mai bine clasați concurenți, din țara soră, de la secțiunile pian, violoncel și vioară.

Nota redacției. Și dacă e vorba de Enescu, să îl ascultăm:

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Alexandru Popa, PNL, candidatul pentru conducerea Consiliului Județean Brăila: ”toți vor schimbare; cu noi, câștigă Brăila”

*Deputatul și liderul PNL Brăila speră, ca mai toți locuitorii județului, în viitorul care să ofere ceva bun brăilenilor, nu doar oamenilor de partid și acoliților lor * De aceea candidează: ca să ofere, nu să primească!

Alexandru Popa – deputat și președinte al PNL Brăila, candidatul liberal pentru funcția de președinte la Consiliul Județean (CJ) Brăila, și-a exprimat și în ultima zi a campaniei electorale locale încrederea că brăilenii vor vota schimbarea. Nu pentru sine – am mai scris, cine a vrut să știe a aflat (https://brailachirei.wordpress.com/2024/05/29/alexandru-popa-pnl-braila-candidat-la-consiliul-judetean-presedinte-2/) – ci pentru toți brăilenii. ”Vreau să dau înapoi județului ceea ce eu am primit”, spune.

Video, din ultima conferință de campanie electorală locală, la

Bineînțeles că face referire, nici nu are cum ocoli subiectul (https://brailachirei.wordpress.com/2024/06/07/campanie-electorala-cu-scantei/) la scandalul declanșat de pesediști din seara/ noaptea precedentă, o întâmplare foarte urâtă în care s-au băgat (voit… altfel cum?!?) viceprimarul Alexandru Jantea Crican, vicepreședintele Ionuț Ciprian Dobre de la CJ, ba a fost chrmat la sediul Poliției și Marian Viorel Dragomir, primarul în funcție. Întâmplare care face lumină… pentru cine nu a priceput până azi.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Cătălin Canciu, PNL, candidat la Primăria Brăila – PRIMAR: brăilenii au nevoie de orașul lor, pentru ei! Să votăm pentru asta!

*”Să schimbăm fața Brăilei! Eu pentru asta am candidat”, subliniază prof. dr. Cătălin Canciu

Cătălin Canciu – candidatul PNL la Primăria Brăila pentru funcția de primar, în ultima conferință de presă din campania electorală 2024 pentru alegerile locale. Își exprimă încrederea în votul concetățenilor care vor ști să aleagă pentru binele lor, pentru viitorul copiilor lor. De asemenea, face referire și la scandalul din seara/ noaptea precedentă, când au fost agresați câțiva tineri de la liberali care împărțeau pliante. Tinerii au făcut reclamație la Poliție unde au fost chemați și primarul în funcțiie, Marian Viorel Dragomir, dar și viceprimarul Alexandru Jantea Crican (care a participat la agresiune), vicepreședintele Ionuț Dobre de la Consiliul Județean ( https://brailachirei.wordpress.com/2024/06/07/campanie-electorala-cu-scantei/).

Declarația prof. dr. Cătălin Canciu – președinte Organizația Municipală PNL Brăila, insptor școalr general la Inspectoratul Școlar Jdețean Brăila – din conferință, în video

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Alexandru Popa, PNL Brăila, are încredere în votul brăilenilor. CJ poate deveni instituția dedicată lor!

*Deputatul și liderul PNL Brăila, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean: marile victorii se obțin prin muncă; să muncim împreună pentru Brăila!

Alexandru Popa. – deputat și președinte PNL Brăila: „Astăzi încheiem un efort de câteva săptămâni, încheiem o campanie electorală în care am simțit că am alături de mine, de la zi la zi, tot mai mulți oameni, brăileni din tot județului.

Adversarii noștri politici (de la PSD) nu au fost în stare să producă nimic pozitiv pentru a se prezenta oamenilor, dimpotrivă, au lansat mereu atacuri josnice, care au culminat noapte trecută cu agresiuni fizice asupra unor tineri nevinovați din PNL. Eu și echipa mea am prezentat în fiecare săptămână de campanie, în detaliu proiectele la care ne angajăm, am arătat ce se poate și cum se poate face, dacă vrei binele județului, al comunității. Marile victorii se obțin trecând prin încercări și greutăți, se obțin prin muncă și cu ajutorul onor oameni care cred în ei și în viitorul județului nostru. Cea mai mare victorie va fi obținută duminică, ÎMPREUNĂ, după 34 ani de așteptare. Vă așteptăm la vot duminică 9 iunie. Pe buletinul de vot – alegerea președintelui Consiliul Județean și a consilierilor județeni, ne găsiți pe LOCUL 1. Să ne ajute Dumnezeu ca duminică să avem gândul cel bun și să începem după aceste alegeri să schimbăm județul nostru în bine! Împreună câștigă(m) Brăila!”

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Festival „Vin la munte”, ediția VII

*Festival „Vin la munte”, ediția VII *La Brașov, în 8 și 9 iunie 2024; participă peste 90 de crame, importatori și distribuitori de vinuri

Ediția a șaptea a festivalului „Vin la munte” are loc în zilele 8 și 9 iunie 2024, la hotelul Kronwell, în Brașov. Participă peste 90 crame, importatori și distribuitori cu o selecție de peste 1.000 vinuri dedicate pieței HoReCa.

Program sâmbătă 13.00 – 21.00; program duminică: 14.00 – 18.00. Pe pagina web http://www.vinlamunte.ro e disponibilă lista expozanților. Platforma https://www.bilet.ro/ e pentru acces în festival.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Corul mixt brăilean ”Trison”, la Victoria Adriatic Choral Competition

*Manifestarea din Croația a reunit competitori de toate vârstele – la secțiunile clasic, folclor și jazz/ pop/ modern

La Concursul internațional de muzică corală ”Victoria Adriatic” din Croația ( Victoria Adriatic Choral Competition ) de la Rijeka, desfășurat în perioada 3 -5 iunie 2024, au participat formații de profil, grupuri dar și interpreți, la secțiunile clasic, folclor și jazz/ pop/ modern (detalii și pe site la https://www.wearesinging.org/victoria-adriatic).

De la Brăila a participat corul mixt ”Trison” coordonat de profesorii Marcica Lupu și Ștefan Lupu; formația corală activează la Școala Populară ”Vespasian Lungu” ( Şcoala Populară de Arte Vespasian Lungu Brăila oficial , prof. Geanina Onodi manager). În urma jurizării, corul ”Trison” (stop-cadru dintr-o secvență video, mai jos **) a obținut două medalii de bronz, la secțiunile Classic Mixed Choir și la Folklore Mixed Choir.

(** ) video, pe pagina competiției din rețeaua Facebook, la https://www.facebook.com/VictoriaAdriaticChoralCompetition/videos/1167740590922007

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Campanie electorală cu „scântei”

*Ce e cu recentele postări politice? Ultima zi de campanie electorală; municipiul Brăila

Echipa PNL scrie pe pagina din rețeaua de socializare (Facebook) că a fost depusă o plângere la poliție împotriva echipei de campanie a primarului M. V. Dragomir în funcție – care e și candidat PSD pentru al treilea mandat, ba și împotriva lui, plângere împotriva unei agresiuni fizice la adresa unor tineri participanți la campania electorală. Deci, faptă.

În replică (a se vedea și orarul postărilor pe paginile de socializare! deci un răspuns, o reacție), Marian Viorel Dragomir – tot pe pagina din rețeaua de socializare – îl face golan pe deputatul PNL Alexandru Popa – candidat pentru președinție la Consiliul Județean – și scrie că liberalii i-ar fi scris numele pe cruci și coroane mortuare (Nita redacției. Ceea ce nu poate demonstra! să ne spună cum verificăm că liberalii ar fi făcut asta… și nu cumva proprii colegi de partid). De fapt, îi face golani pe toți candidații liberali… dacă citim cu atenție mesajul. Ooofff… așa primar să vrem?!?

Concluzia. Pe 9 iunie mergem la vot neapărat. Unii și-au făcut deja scenariul pentru ce au de făcut în cabina de vot și cu cine votează. Dar… În lumina celor două tipuri de mesaje prezentate acum, cred că unii vor schimba candidații/ partidul preferat. E evident cine spune adevărul. E clar că cineva proliferează injurii – se observă clar și cine. Acuze și vorbe care nu schimbă adevărul. Brăila putea să arate altfel – mult mai bine! și economic, și social și estetic chiar – dacă…

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine