Nicoleta Racicovski Costin, expoziție „La început a fost cuvântul” la Brăila


*Nicoleta Racikovski Costin, expoziția „La început a fost cuvântul” la Brăila *În galeria de la mansarda Centrului Cultural Nicăpetre, până în 30 iunie 2024

Expoziția de pictură „La început a fost Cuvântul”, semnată Nicoleta Racikovski Costin. este disponibilă la galeria din Centrul Cultural Nicăpetre / secția Artă/ Muzeul Brăilei „Carol I” din 9 iunie 2024, program de vizitare miercuri – duminică între orele 10.00 și 18.00.

Organizator, Alina Mircea – șef secția de Artă/ Muzeul Brăilei „Carol I”. Lucrările rămân pe simeze până în 30 iunie 2024. Sunt prezentate 40 lucrări de pictură aparținând ciclurilor „La început a fost Cuvântul” (2004 – 2015) și „Vertical” (2015 – 2017). <<Sunt, toate, compoziții aflate la limita dintre figurativ și abstract, inspirate de ritmurile naturii și de ornamentica țesăturilor tradiționale românești. Nicoleta Racikovski Costin își construiește imaginile revizitând simboluri străvechi (scara, arborele, spirala, țesătura lumii, labirintul, ochii minții), sub ale căror aparențe intuiește realitatea primordială a Cuvântului divin: deopotrivă idee, formă și forță organizatoare>>.

** Nicoleta Racikovski Costin (n. 1947, Orăștie) a copilărit la Brăila, oraș de care s-a simțit mereu puternic legată și pe care l-a evocat cu emoție atât în picturile, cât și în scrierile sale. După absolvirea liceului „Nicolae Bălcescu” promoția 1965, a urmat cursurile Facultății de Fizică a Universității București, încheiate în 1970 cu o diplomă în biofizică. Deși modelată în spiritul științelor exacte, a purtat un interes constant picturii, completându-și formarea în acest sens prin frecventarea Școlii Populare de Artă din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1991. Din 1999, este membră a Asociației Artiștilor Plastici din București, iar din 2005 este membră a Fondului Plastic. De peste trei decenii, Nicoleta Racikovski Costin expune cu regularitate pictură și grafică. O parte din lucrările realizate de-a lungul timpului au fost publicate în albumele „Peisaj românesc” (2017), „Natură statică” (2017), „La început a fost Cuvântul” (2017), „Vertical” (2018) și „Pictură abstractă” (2022). În 2020 și-a făcut debutul literar cu volum memorialistic „Refugiații”, căruia i-au urmat volume de proză scurtă – „Amara și alte povestiri” în 2022, „Povestiri”, „Momentul inițial și alte povestiri” în 2023.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.