Filarmonica „Lyra – George Cavadia”, concert cu invitați dedicat Zilei Dunării


*Filarmonica „Lyra – George Cavadia”, concert cu invitați dedicat Zilei Dunării*Eveniment în seara de 27 iunie 2024, pe scena de la faleză * La final de stagiune, invitații sunt formația de pop opera (crossover) Brio Sonores din Republica Moldova și tânărul brăilean Cristian Ciaușu

Filarmonica „Lyra – George Cavadia” ( Filarmonica „Lyra – George Cavadia” Braila ), prof.col(r) dirijor Petrea Gogu director, își încheie stagiunea muzicală cu un concert vocal-simfonic extraordinar pe scena de la faleza brăileană, eveniment dedicat Zilei internaționale a Dunării (29 iunie) și programat pentru seara de 27 iunie 2024, de la ora 20.00. „Acel spirit al Dunării care a modelat în timp literatura, muzica sau artele vizuale așa cum a modelat peisaje, evenimente istorice sau memoria colectivă, reprezintă pentru Filarmonica <Lyra – George Cavadia> sursă, dar și resursă a aspirațiilor și a dinamismului acesteia. Așa cum Dunărea se îmbogățește prin afluenții săi, la fel și filarmonica brăileană și-a dezvăluit treptat potențialul creator în fiecare stagiune de când s-a reinventat”, scrie prof. Alexandra Gurgu – secretarul muzical al filarmonicii brăilene- în invitație.

Sub genericul „Dunărea, eterna poveste”, concertul va fi susținut – la acest final de stagiune 2023 – 2024, a opta a filarmonicii în această formulă nouă (știm că Filarmonica Lyra are la Brăila o istorie cu mult peste un secol) de Orchestra de cameră „George Cavadia” dirijată de Petrea Gogu și invitați. Aceștia din urmă sunt membrii formației Brio Sonores din Republica Moldova ( Brio Sonores Official ) alcătuită din Dumitru Mîțu, Mihai Gandraman, Veaceslav Timofti, Vitalie Maciunschi. Cei patru tenori urmează traseul muzical al altor formații de pop opera (crossover) celebre din lume, aducând în fața publicului piese din genuri diferite (operă, pop, populară) în interpretări atrăgătoare (au canal dedicat pe YouTube, găsiți acolo exemple). Astfel, organizatorii ne sugerează că am putea audia „Funiculi, funicula” de Luigi Denza, „O, sole mio” de Eduardo di Capua sau „Nessun dorma” de Giacomo Puccini, dar si „Codrii mei frumoși” de Eugen Doga, „Morărița” de Vasile Vasilache, „Aseară ți-am luat basma” de Tiberiu Alexandru, „Copacul” de Szolt Kerestely. Un alt invitat al serii va fi Cristian Ciaușu, cu naiul – elev de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Liceul de Arte „Hariclea Darclee”, (https://brailachirei.wordpress.com/2024/06/01/elevul-brailean-cristian-ciausu-solist-la-nai-premiat-cu-120-000-euro/). Accesul publicului la concertul vocal-simfonic de la faleză este liber.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.