Arhitectul Marian Ion, un candidat independent care stie cum sa schimbe fata Brailei


*Fostul arhiect sef (intre timp si-a dat demisia pentru a intra in cursa electorala) al municipiului Braila si-a anuntat candidatura pe Facebook, iar prietenii (din reteaua sociala) si-au exprimat imediat increderea ca este candidatul cu viziune si experienta administrativa


          La Braila s-au anuntat mai multe candidaturi pentru functia de primar al municipiului, una dintre cele mai recente fiind a fostului (si-a dat demisia pentru a candida) arhitect sef al urbei, Marian Ion (foto stanga, dreapta – de la o sedinta a Consiliului Local Municipal Braila). Dupa cum il sustine profesiunea, experienta, seriozitatea, un CV fara pata si tineretea – aici, orice s-ar spune, ea este un atu!, Marian Ion este un candidat viabil si merita toata atentia. Mai ales ca de un constructor, arhitect si vizionar are nevoie orasul, care arata acum tare jalnic: cartierele „comuniste’ cu blocuri pline de petice la fatade, cu alei pe unde zici ca s-au dus lupte cu bombe, centrul vechi cu multe locuinte frumoase din punct de vedere arhitectural dar foarte neingrijite (si administratia nu a luat chiar atat de multe masuri sa schimbe situatia pana acum, cartierele cu case la fel de neingrijite din punct de vedere urbanistic (nu i-a pasat nimanui ca pe aoclo orasul arata ca un sat din secolele trecute) – aici multe strazi apareau in documente ca avand canalizare, dar nu au! – si sunt inca neasfaltate… toate acestea au mare nevoie de o reala reconfigurare in spatiul urban al modernitatii secolului XXI.

Marian Ion si-a anuntat candidatura in finalul lunii martie 2016, pe Facebook (https://www.facebook.com/MarianIonPersoanaPublica/), de aceea unii si-au exprimat scepticismul. Nu e cazul, daca citim cu atentie scurta biografie postata aici (o reiau, pentur cei interesati de un viitor primar care stie, poate si vrea sa schimbe fata Brailei).

Marian_ION_foto_presa_3       „Sunt născut și crescut în Brăila. Am învățat în Viziru I, la Școala Generală nr. 28, apoi la liceul „Gh. Munteanu Murgoci” (astăzi Colegiu Național). Sunt arhitect din 1999, an în care am absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din București. „Împlinescˮ anul acesta 17 ani de activitate și experiență susținută în urbanism, amenajarea teritoriului si arhitectură. După facultate, am lucrat susținut timp de zece ani în Capitală, în domeniul privat, dar apoi am revenit acasă, în Brăila. Din 2009, am deținut mai întâi poziția de consilier în Primărie în calitate de arhitect, iar mai apoi funcția de architect șef. M-am restabilit în orașul natal cu vise mari și multe, crezând că voi putea aduce Brăila la nivelul pe care l-a avut odinioară. Știm cu totii ce potențial fabulos are! Visam pe atunci că studiile și experiența profesională sunt suficiente pentru a reuși. Dar acești 7 ani de angajament în Brăila mi-au adus o experiență diferită: știu acum că suntem cu toții blocați într-un vechi sistem, coordonat politic, care nu își mai are rostul și locul. Ca să putem face treabă în acest oraș este nevoie de o abordare cu totul nouă. De profesioniști puși la locul lor, care să acționeze transparent. Și care să poată fi trași la răspundere de către cetățenii lor, cei care i-au ales, nu de decidenții pe linie de partid. Așa am ajuns să îmi dau demisia din funcția de architect șef al orașului, să renunț la o poziție bună, dar care nu mai rezonează cu cel care sunt la bază, ca formare profsională și ca om. Cu necesitățile urgente deja ale orașului. Ma aflu acum în fața dv. ca și architect, fost arhitect șef, care cunoaste bine orașul, care susține că Brăila poate redeveni unul dintre primele 10 orașe din țară. Am toate cunoștințele și viziunea necesară. Mai mult, știu cum să obțin sprijinul pentru a realiza acest proiect, care de acum ne aparține tuturor: reabilitarea orașului Brăila” – Marian Ion.

Date profesionale ale lui profesionistului Marian Ion: 2003 – 2008 colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, pentru organizarea unor concursuri de arhitectură în București și în alte orașe din țară; membru în Ordinul Arhitecților din România (membru fondator din 2001), Uniunea Arhitecților din România (din 1999, vicepreședinte al filialei Brăila-Galați din 2015), Registrul Urbaniștilor din România (din 2009). marian ion, clm

N.red (Armanda Filipine, revista de cultura si informatie Braila Chirei). Sediul de campanie al candidatului Marian Ion este deschis zilnic, orar 10.00 – 18.00, in Braila, Bulevardul Independenței nr. 20 (colț cu strada Școlilor), bloc D 1, parter.

 

2 gânduri despre „Arhitectul Marian Ion, un candidat independent care stie cum sa schimbe fata Brailei”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.