Piețele brăilene în pandemia #covid19, rearanjări


*Prefectul brăilean Cătălin Boboc subliniază că este ”imperativă, acum, sprijinirea micilor producători și a comercianții din piețe, pentru continuarea activității

Cătălin Boboc, prefectul județului Brăila

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, a anunțat astăzi, 9 aprilie 2002, că – la sesizarea micilor producători – a demarat discuții cu reprezentanții SC Administrația Piețelor și Târgurilor (APT) SA Brăila în vederea stabilirii unor reglementări pentru prevenirea răspândirii noii boli. 

Micii producători și comercianții din piețe trebuie sprijiniți în vederea continuării activității. Am identificat soluții care să respecte reglementările Ordonanțelor Militare, astfel încât micii producători și agenții economici din piețe să-și poată desfășura, în aceste condiții, activitatea oricum afectată de fluxul mai mic de cumpărători. Practic, prin măsuri administrative, cu informarea Poliției, activitatea se va reorganiza, astfel încât modulele din piețe vor fi utilizate ca spații de depozitare, având în vedere suprafațele insuficiente pentru asigurarea distanțelor recomandate, mărfurile urmând a fi vândute prin redistribuirea și alocarea tarabelor astfel încât să se asigure condițiile necesare evitării aglomerării cumpărătorilor. Astfel, conducerea APT SA va lua de urgență măsurile necesare continuării activității cotecte, în pandemie, în piețe”, a subliniat Cătălin Boboc.

Notă. Unii brăileni s-au arătat indignați de faptul că nici în piețe, ca de altfel nici în suoermarket, oamenii nu stau la distanță de minimum 1 metru unii de alții, așa cum este sfatul specialiștilor în virusologie, pentru a se feri de periculosul nou coronavirus (SARS-CoV-2) care declanșează boala COVID-19.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.