La mulți ani în Noul An! Revelion pentru prietenii ruși lipoveni


*În acest an nu s-a mai organizat petrecerea de revelion datorită condițiilor de siguranță sanitară impuse în pandemie

La mulți ani! În această noapte, de 12/ 13 ianuarie, prietenii din Comunitatea Rușilor Lipoveni (CRL https://www.facebook.com/crl.braila) fac trecerea către Noul An, conform tradiției străvechi (calendarul de rit vechi – au serbat Crăciunul când pentru creștinii ortodocși a fost Botezul Domnului Iisus).

Urările de Crăciun transmise de Maria Milea – președintele CRL BRăila – mebrilor comunității și nu numai lor – înregistare pe rețeaua Facebook

Foto: copii ruși lipoveni (majoritatea de la Școala Gimnazială ”A. S. Puskin”, fosta Școală nr. 21 din cartierul Pisc) unde se studiază limba rusă maternă), îmbrăcați în frumoasele costume tradiționale tipic rusești, la colindat în sediul Comunității Rușilor Lipoveni (CRL) Brăila – președinte Maria Milea, vicepreședinte Ana Oprea – și unde, de altfel, conform tradiției, au primit daruri (https://brailachirei.wordpress.com/2021/01/06/craciunul-de-rit-vechi-pentru-lipoveni-sarbi-ucrainieni/)

În alți ani, membrii CRL organizau petrecere de revelion, ca și românii majoritari pe 1 ianuarie. Acum, pandemia a oprit acest lucru, dar în familii se petrece, conform tradiției.

Armanda Filipine & Braila Chirei, revista de cultură și informație

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.