TMF. Premieră – „Lacrimile amare ale Petrei Von Kant”


*Textul lui Reiner Werner Fassbinder este regizat la Brăila de Eugen Gyemant

   Teatrul „Maria Filotti” (TMF Teatrul Maria Filotti ), regizor Radu Nichifor manager, a pregătit o nouă premieră. Publicul este așteptat sâmbătă și duminică, 20 și 21 ianuarie 2024, de la ora 18.00 la spectacolul „Lacrimile amare ale Petrei Von Kant” regizat de Eugen Gyemant . Textul – scris în 1972 – aparține lui Rainer Werner Fassbinder (dramaturg, actor, director de teatru, cineast german care a compus și muzică, 31 mai 1945 – 10 iun 1982), traducerea aparținând lui Victor Scoradeț. Textul („Die Bitteren Tränen Der Petra Von Kant” în original – lb. germană) a fost dramatizat, dar și transformat în film de autorul lui (https://en.m.wikipedia.org/…/The_Bitter_Tears_of_Petra…) – o dramă psihologică romantică din noul val al filmului vest german. Foto: posterul filmului omonim realizat de Reiner Werner Fassbinder

  Distribuția de la dramaticul brăilean este următoarea: Petra von Kant – Ramona Gângă; Valerie von Kant – Flori Popa; Gabrielle von Kant – Iulia Vasilescu; Sidonie von Grasenabb – Elena Andron; Karin Timm – Corina Borș; Marlene – Ileana Ursu.

   ”Spectacolul spune povestea Petrei von Kant, o femeie cu o cariera de designer vestimentar împlinită, dar care în plan amoros se confruntă cu situații dramatice ce își pun amprenta asupra destinului ei, scoțând la iveală vulnerabilități și laturi ascunse ale personalitatii ei” – ni se povestește în invitație.

   Piesa este prezentată în sala de conferințe & Sala Oglinzilor. În atenția publicului. Limita de vârstă este 18+. Spectacolul conține efecte stroboscopice. Nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie. Bilete, la agenția TMF și la https://www.blt.ro/lacrimile-amare-ale-petrei-von-kant.html pe platforma online.

** Eugen Gyemant a pus în scenă la Brăila și spectacolul ”Îndoiala” de John Patrick Shanley, premiera – în noiembrie 2014 (era Lucian Sabados directorul dramaticului). Un text care pune probleme, din zona educației, de conștiință, de credință etc. Distribuția de atunci: Liliana Ghita, Emilian Oprea, Ramona Ginga, Corina Moise și copii – Sorin Dragu, Andrei Nicolae Caplea. De asemenea, Eugen Gyemant a semnat – la TMF – dramatizarea piesei ”Vițelul de aur” după Ilf & Petrov, regizată de Radu Iacoban – premiera, în mai 2021.

Armanda Filipine & Armanda Filipine & revista Braila Chirei

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.