„Sănătate și viață activă pentru seniori”, vrea să ofere de la Primăria Brăila candidatul Marian Ion


*”Seniorii aduc la ora actuală în Brăila aproximativ 6.000.000 euro lunar, majoritatea acestor bani provenind din pensii și venituri suplimentare. Banii aceștia, cu care pensionarii plătesc întreținere, curent, bunuri, intră în circuitul economic al orașului și susțin economia locală”, afirmă Marian Ion

DSCN8941    Marian Ion (site la http://www.arhitescu.ro/, pagina Facebook la https://www.facebook.com/MarianIonPersoanaPublica/), 43 ani, arhitect, este candidat independent la Primăria Brăila în alegerile locale din 5 iunie 2016. El propune în programul său electoral câteva puncte care se referă la seniori – bunici, părinti, cei care ne-au ajutat și ne-au format, care ne ajută și acum dacă îi mai avem alături de noi.

Puțini tineri își dau seama că cei care ne mențin încă orașul pe linia de plutire sunt tocmai seniorii. Ei aduc la ora actuală în Brăila aproximativ 6.000.000 euro lunar, majoritatea acestor bani provenind din pensii și venituri suplimentare. Banii aceștia, cu care pensionarii plătesc întreținere, curent, bunuri, intră în circuitul economic al orașului și susțin economia locală. Trăim vremuri în care persoanele mature sunt baza societății. Tinerii pleacă din oraș, nu lucrează sau sunt siliți să lucreze la negru. Să recunoaștem! Părinții noștri sunt, în plus, cei care ne susțin moral, ne ajută când ne este greu. Din păcate, ei sunt adesea ignorați și lăsați să se stingă fără sprijinul pe care îl merită. În Europa, adulții maturi sunt respectați și reprezintă o categoria socială motivată și energică, sănătoasă, activă. Pentru seniorii noștri vreau să creez același lucru la Brăila. Vreau să înființăm spații de tratament și locuri care le sunt special destinate seniorilor, centre de tratament care să îi mențină sănătoși, viguroși și respectați„, sunt câteva promisiuni care pot deveni realitate. Mai ales ca Marian Ion a subliniat la o conferință de presă ca își va lua atâția consilieri cât prevede legea – cinci la numar – astfel încât la toate problemele importante să aibă sfătuitori avizați și competenți.

       Idei de proiecte. Propuneri electorale

În Brăila, nu s-a profitat niciodată îndeajuns de vecinătatea cu Lacu Sărat și de deschiderea la Dunăre. Dar Brăila este al doilea centru de tratament balnear și turistic din Europa, după Therme București. Voi crea un concurs deschis investitorilor pentru a încuraja construirea unui centru cunoscut în tată țara, de tratament și prevenție. Acest centru va combina medicina clasică și principiile naturiste, fitoterapia, masajul, reflexoterapia și alte tehnici de medicină neconvențională, astfel încât vindecare și sănătatea să fie pe primul plan. Vom deveni un centru de sănătate cunoscut în toată țara.
              Multe persoane trecute de 50 de ani sunt foarte active. Unii caută dialogul cu alte persoane de vârsta lor, dar le este greu să întâlnească oameni noi. O comunitate puternică are nevoie  locuri organizate cu spații special destinate dansului, întâlnirilor, concertelor gratuite, mișcării în aer liber. Voi coordona amenajarea unor locuri de agrement și petrecere a timpului liber destinate seniorilor. Aceste centre pot fi create de întreprinzători care vor beneficia de susținerea Primăriei, care va aloca spațiile și locațiile necesare activităților.

Cunosc mulți seniori enegici, care încă și își doresc să lucreze pentru a mai avea un venit în plus, dar și pentru a se simți utili și motivați. Propun dezvoltarea unor spații care să aducă venituri suplimentare pentru seniori. Comunitățile ne fac bine, indiferent de vârstă. Dezvoltarea ca centru de tratament va crea numeroase oportunități pentru persoanele trecute de 45 de ani care nu își găsesc de lucru momentan. De asemenea, voi dezvolta pe site-ul Primăriei o secțiune specială și ușor accesibilă în care să se regăsească toate locurile de muncă cu jumătate de normă disponibile în oraș.

Sprijinul Primăriei poate fi acordat și prin inițierea unor târguri la care prezența expozanților să fie asigurată în mod gratuit. Astfel, orice persoană care cultivă legume, plante sau care manufacturează produse naturale va putea expune și vinde la aceste târguri. Totodată, micii întreprinzători din satele învecinate vor putea aduce produse ecologice și proaspete la aceste târguri. Urmăresc ca Primăria să inițieze și un festival al Bucătăriei Dunărene, plus un festival destinat legendelor Brăilei.

Alte beneficii pentru seniori *Gratuitate pentru toți pensionarii, indiferent de nivelul pensiei, pe mijloacele de transport în comun, dar în anumite intervale orare, respectiv după plecarea elevilor la școală *Subvenții de la primărie pentru cazurile sociale. 

Un gând despre „„Sănătate și viață activă pentru seniori”, vrea să ofere de la Primăria Brăila candidatul Marian Ion”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.