Florin Cîrligea, liberal: un candidat care nu uită Cultura


*Candidatul liberal pentru Consiliul Judeţean Brăila are un punct in programul sau electoral care se referă la domeniul Culturii *Un mare BRAVO pentru acest gest! 

DSCN8192      Florin Eugen Cîrligea (foto), născut în octombrie 26 anul 1963, absolvent al Liceul „Gh. Munteanu-Murgoci” Brăila, actualmente Colegiu Naţional. A absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, specializarea U.T.M. Este inginer diplomat. Doi copii, separat de soţie. A lucrat la I.U.G.T.C Brăila şi I.U.G. Progresul Brăila. În 1990 a înfiinţat una dintre primele Asociaţii private cu scop lucrativ din Brăila. În anul 1991 a înfiinţat una dintre primele societaţi cu răspundere limitata (SRL) din Brăila. În 1994 a înfiinţat SC COMISION TRADE SRL Brăila (obiect de activitate comerţul cu produse petroliere en-gros şi en-detail), societatea unde îşi desfăşoară activitatea şi în prezent, ca asociat unic, societate comercială cu peste 280 salariaţi, multiplu medaliată pe plan local şi pe plan naţional.

Florin Eugen Cîrligea (pagină la https://www.facebook.com/Carligeaflorin/) este candidatul PNL la Consiliul Judeţean Brăila – site la http://florincirligea.ro/. Din programul său electoral propus în vederea alegerilor locale din 5 iunie 2016 merită vizionat punctul referitor la domeniul cultural – zonă socială fără de care o ţară, o naţiune şi un popor nu au sens, nu sunt CIVILIZATE şi nu rămân in istorie.

din program Cirligea, cultura

Susţinerea instituţiilor culturale şi a infrastructurilor aferente. În prezent finanţarea instituţiilor culturale este insuficientă și haotică. Este limpede că majoritatea instituţiilor culturale judetene, nu au capacitatea integrală de autofinanţare. Modul în care răspunderea, în ceea ce priveste finanţarea acestora, este transferată de colo-colo, felul în care instituţiile culturale sunt cele dintâi sacrificate atunci când se pune problema restrângerii de cheltuieli ori de personal, este cu totul nedemn. Protejarea patrimoniului cultural. Conștiinţa naţională se așează pe tradiţia și pe cultura românească. Patrimoniul cultural naţional trebuie protejat cu toate puterile noastre. Protejarea patrimoniului nu cuprinde numai vestigiile arhitectonice, ci este vorba despre protejarea întregului patrimoniu – nu doar a celui material, ci și a celui spiritual. Este vorba despre recuperarea și păstrarea memoriei întregului pământ românesc. De asemenea, vor trebui avute in vedere stimularea și dezvoltarea lecturii publice prin garantarea accesului liber, gratuit și nelimitat la documentele aflate în biblioteci prin programul Biblionet, identificarea și modernizarea caselor memoriale, monumentele istorice de interes local sau siturile de importanță culturală și istoricâ„.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.