Concurs judeţean de matematică “Să ne întrecem cu micuţul Gauss!”, la ediţia a X-a


*Sambata, 21 mai 2016; organizator – Şcoala Gimnazială ,,Vasile Alecsandri” Brăila

 

Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din municipiul Brăila organizează Concursul judeţean de matematică pentru clasa a IV-a “Să ne întrecem cu micuţul Gauss!”, ediţia a X-a. Este destinat elevilor din municipiul şi judeţul Brăila, obiectivele concursului fiind „să stimuleze munca elevilor şi dorinţa de a participa la noi întreceri şi concursuri, să evidenţieze aptitudinile logico-matematice ale elevilor„. Concursul are loc sambătă, 21 mai 2016, de la 9.00 la 11.00. Ediţia trecută a avut un frumos palmares – detalii la https://brailachirei.wordpress.com/2015/05/23/concurs-judetean-de-matematica-sa-ne-intrecem-cu-micutul-gauss-editia-2015/

Safta Constantin, conc mate Gauss img_0664          Coordonatorii competiţiei sunt cadre didactice la şcoala gazdă: Mioriţa Burlacu – profesor de matematică, Constantin Safta (foto dreapta, din arhiva revistei de cultură si informatie Braila Chirei de la un alt concurs similar), Ioana Butoi, Camelia Chirchiboi – profesori învăţămant primar. Aceste minunate doamne au ales ca motivaţie o idee generoasă si de interes pentru viitorul copiilor: „Deşi este prematur să se pună încă din clasele I-IV problema descoperirii talentelor autentice sau a copiilor excepţional înzestraţi în direcţia matematicii, totuşi realitatea arată că se găsesc mulţi elevi care dovedesc înclinaţii evidente spre calcul, obţinând succese remarcabile. N-am putut rămâne indiferenţi faţă de progresele pe care le înregistrează unii elevi la matematică, mai ales dacă aceste progrese sunt excepţionale şi permit dezvoltarea pe coordonate superioare a aptitudinilor”.

Se pot înscrie (data limită 20 mai) în concurs câte doi elevi din clasă; la nivelul unei şcoli, numărul elevilor înscrişi poate fi mai mic sau egal cu dublul numărului claselor a IV-a din unitatea şcolară. Premierea va avea loc la o dată ulterioară, stabilită de comun acord cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, partener al organizatorilor.

Un gând despre „Concurs judeţean de matematică “Să ne întrecem cu micuţul Gauss!”, la ediţia a X-a”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.