Școala Populară „Vespasian Lungu”, expoziții și spectacol

*Școala Populară „Vespasian Lungu”, expoziții și spectacol*La final de an școlar, în 7 iunie 2024, la Casa Tineretului de la ora 16.30

Tineri înscriși la clasele/ secțiile Școlii Populare de arte și meserii „Vespasian Lungu” ( Şcoala Populară de Arte Vespasian Lungu Brăila oficial ), prof. Geanina Onodi manager, invită brăilenii la spectacolul de final de an școlar. Participă în program cursanți de la acordeon, actorie, canto, chitară, dans popular, orgă electronică, percuție, pian, vioară.

Cursanții de la clase de arte plastice – știți că aici predau prietenii noștri Nela Constantinescu și Cristian Radu – vor prezenta lucrări în expoziție, la fel și cursanții de la fotografie. Nu în ultimul rând, elevele clasei/ secției design vestimentar coordonate de prof. Florentina Giol – de asemenea, o prietenă a noastră – vor avea expoziție și o prezentare a colecției de modă „Yin & Yang” realizată de ele. Nela Constantinescu, Florentina Giol și Cristian Radu sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Brăila; le admirăm de fiecare dată lucrările plastice în expoziții UAP Brăila la Galeriile de Artă Brăila. Întreaga manifestare are loc în 7 iunie 2024, de la ora 16.30, la Casa Tineretului.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Festival „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” 2024

*Festival „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” 2024 *Ediția XVII va avea loc în 23 – 25 iulie; concurenții, din țări riverane fluviului Dunărea, se înscriu până în 10 iunie

Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea Promovarea Culturii Tradiționale & Centrul de Creație Brăila este organizatorul Festivalului internațional de folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”. Ajuns la ediția XVII, festivalul concurs are loc în zilele de 23, 24 și 25 iulie 2024, pe scena brăileană de la faleza Dunării (dacă vremea e bună – și de obicei a fost). Costurile festivalului, inclusiv premiile, sunt acoperite din bugetul județului Brăila (Consiliul Județean este instituția tutelară) – dar, ca și la ediții recente, vor exista câțiva sponsori.

Concurenții, din zone ale țării și țări riverane Dunării, au termen limită de înscriere data de 10 iunie. Regulament la https://centruldecreatiebraila.ro/festivalul-international-de-folclor-cantecul-de-dragoste-de-a-lungul-dunarii/ (tot pe pagina web este și varianta în limba engleză a regulamentului – de altfel, pe BrailaChirei am avut până acum postat afișul/ anunț în engleză). În imaginea de pe afiș este orchestra „Lăutarii” de la Chișinău, condusă de Nicolae Botgros, tradițional partener al manifestării.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine