La Biblioteca „Istrati” Braila, Conferinta nationala a Asociatiei Bibliotecarilor Publici din Romania


* Tema reuniunii este „Viitorul apartine bibliotecilor in schimbare’ * Peste 200 de bibliotecari din tara participa la ampla manifestare aflata la editia XXIII
Joi, 18 octombrie, incepand cu ora 10.00, la Casa Tinereului din municipiul Braila are loc deschiderea editiei a XXIII-a  a Conferintei nationale a Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor Publici din Romania (ANBPR). Vor rosti alocutiuni de salut Doina Popa – presedintele ANBPR , Dragos Adrian Neagu – directorul Bibliotecii Judetene „Panait Istrati” dar si  Gheorghe Bunea Stancu – presedintele Consiliului Judetean Braila, institutiiile de acest tip fiind din punct de vedere administrativ „controlorul” activitatii bibliotecilor din Romania.
Organizatorul manifestarii programata pentru perioada 18 – 20 octombrie 2012 este Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”.
Tema din acest an a conferintei este „Viitorul apartine bibliotecilor in schimbare”. La evenimente sunt asteptati peste 200 de bibliotecari din toata tara si invitati din strainatate.

Angela Chiriac si Ion Volcu serviciu la Biblioteca „Panait Istrati” Brăila  – sefi birou la Biblioteca „Panait Istrati” Brăila vor conferentia despre „Parteneriatul Bibliotecii Judeţene Panait Istrati Brăila cu Serviciul Judeţean
Arhivele Naţionale Brăila. Model de bune practici”.

Dragoş Adrian Neagu – directorul Bibliotecii brailene, prim-vicepreşedinte al ANBPR va conferentia despre „Modalităţi de gestionare a obiectelor digitale prin intermediul cataloagelor on-line”.

Corina Ciuraru – sef serviciu la Biblioteca „Istrati” Brăila va conferentia drespre
„Cycling for Libraries/Pedalând pentru biblioteci”, povestind astfel amanunte de la un eveniment international unde a fost unul dintre participanti.

Programul conferintei poate fi vizualizat aici program Conferinta ANBPR – click pe documentul in format PDF
N.aut. Cat de importanta este activitatea bibliotecilor si a bibliotecarilor o spune numarul mare de cititori/ utilizatori din tara noastra. De importanta este si modul in care se aloca sau nu fonduri pentru achizitia de carte si alte documente in colectiile bibliotecilor, dar si stilul de lucru al angajatilor – spre exemplu, cat de deschisi sunt cei din mediul rural catre atragerea de noi cititori unde dorinta de lectura nu este la fel de ridicata ca in mediile urbane. Fiind unul din partenerii media al manifestarii, pe paginile web ale revistei de cultura si informatii „Braila Chirei” veti gasi zilele acestea si alte amanunte de la intalnire.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.