”Harper Regan” în regia lui Vlad Massaci la TMF, un fel de oglindă pentru cine a curaj să (se) privească


*Un spectacol cu text puternic – aproape incomod, foarte bine conturat regizoral și scenic

La Teatrul „Maria Filotti” (TMF) – spectacolul “Harper Regan” de Simon Stephens, traducere Andrei Covaciu, în regia lui Vlad Massaci. A avut avanpremiera și premiera în 17 și 18 decembrie 2022 (https://brailachirei.wordpress.com/2022/12/14/harper-regan-premiera-la-dramaticul-brailean/).

Un spectacol care propune, prin dezvăluirea unor fragmente din biografia unei femei (cea din titlu), incursiuni în intimitatea unui personaj interpretat de Mihaela Trofimov, cu rol de model. Unul de oglindă, în care s-ar putea regăsi oricare dintre reprezentanții publicului și s-ar putea întreba cât din ceea ce trăiește este așa cum a visat. Nu e simplu, nu e comod, nu e întotdeauna convenabil. Dar spectacolul este unul care merită vizionat. Iar scenografia, universul sonor și conceptul video, semnate Andu Dumitrescu, ajută foarte mult atât la creionarea unui univers teatral de excepție.

Sublinierile vizuale și sonore completează fericit o poveste de viață complicată pe care Vlad Massaci ne-o pune în față și nu depinde decât de noi dacă o folosim ca exemplu – oglinda, modelul… cum să te ridici când simți că nu mai poți, cum să renunți la ceea ce nu te completeză/ nu te mulțumește, nu te ajută – sau cum să accepți ce nu îți convine. Un spectacol în care joacă și Alin Florea (rolurile Elwood Barnes/James Fortune/Duncan Wooley), Nicholas Cațianis -(rolul Tobias Rich), Blanca Doba (rolul Sarah Regan), Liviu Pintileasa (rolul Seth Regan), Narcisa Novac (rolul Justine Ross), Ciprian Chiricheș (rolul Mikey Nestor), Emilia Mocanu (rolul Alison Wooley), Adelin Ilie (rolul Mahesh Aslam). Foto (screenshot) din video cu aplauzeele de la avanpremieră

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.