Parchetul European (EPPO), peste 200 dosare de fraude deschise în 2023 în România


*Echipa de procurori condusă de Laura Codruța Kövesi a coordonat 260 de investigații, cele mai multe dosare implicând fondurile de dezvoltare regională

Parchetul European (EPPO), instituție condusă de Laura Codruța Kövesi (România), a deschis în 2023 un număr de 215 dosare în România referitoare la fraudarea fondurilor europene, prejudiciul total estimat fiind 1,87 miliarde euro.

Raportul integral EPPO, cu cele 1.371 investigații noi deschise la nivelul UE, e disponibil în articolul de la https://www.eppo.europa.eu/en/news/annual-report-2023-eppo-warns-serious-organised-crime-continues-feast-eu-revenue

Raportul EPPO pe 2023 oferă cifra de 260 investigații active în țara noastră, cu un prejudiciu de 2 miliarde euro. Deja 29 persoane au fost inculpate în dosarele EPPO pe România, dintre acestea 7 au fost condamnate definitiv. Unii inculpați și-au recunoscut vina – 7 dosare sunt de acest fel, aici înregistrându-se proceduri simplificate, se spune în raport.

Pe România, s-au primit 331 sesizări de la parchetele naționale, 20 de la persoane sau firme, 15 de la diferite instituții europene, o sesizare din oficiu.

Cele mai multe dosare privesc fraude cu fondurile destinate dezvoltării regionale, urmate de fraudele cu proiecte din agricultură și fondurile PNRR.

Armanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.