Proiect „Crestem in spiritul Dunarii!” la Braila, cu Asociatia Clubul de turism Proilavia


* Sunt asteptati sa se inscrie tineri cu varste intre 15 si 20 ani, din municipiul Braila si comuna Chiscani care sunt pasionati de mediu si doresc sa se implice in protejarea lui

Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila a lansat oficial Proiectul „Crestem in spiritul Dunarii!”. Acesta se deruleaza in perioada 10 septembrie 2012 – 10 februarie 2013 si este finantat de Comisia Europeana  prin  Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale in cadrul  programul Tineret in Actiune/Actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.

            Tinerii intre 15-20 ani din orasul Braila si comuna Chiscani, pasionati de voluntariatul de mediu si cetatenie europeana se pot inscrie prin apelarea la numarul 0723337963 sau prin e-mail la proilaviabraila@yahoo.com, persoana de contact Lala Mircea Gabriel -coordonator proiect, presedinte al Asociatiei Clubul de turism Proilavia.
Scopul proiectului este creşterea implicării a 25 de tineri din municipiul Brăila şi comuna Chiscani, judeţul Brăila, în calitate de voluntari activi în probleme de mediu. Necesitatea derulării proiectului răspunde nevoii tinerilor din judeţul Brăila de a se implica activ, în afara programelor obligatorii şcolare, şi prin metode nonformale, în viaţa comunităţii locale.
 Lansarea oficiala a avut loc la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”, in prezenta unor tineri si voluntari ai organizatiei  care au sustinut  ideea de proiect si care s-au implicat activ in primele actiuni ale proiectului. De asemenea, au participat reprezentanti de la institutii publice – intre acestia Dumitru Baja de la Agentia pentru Protectia Mediului Braila, Sorin Constantin – fost director la Directia pentru Tineret si Sport (in prezent inmplicat in viata sociala prin intermediului unui ONG), alte ONG-uri si invitati interesati de problematica de mediu si Dunare. Au fost prezentate activitatile programate, dar si rezultatele anticipate.
In cadrul proiectului vor fi derulate mai multe tipuri de activitati: doua module de training tip „managementul voluntarilor” si „lucru in echipa”, trei vizite tematice, sesiuni de creativitate si inovative pentru a crea costume cu elemente inspirate de Dunare – animale, pesti, plante etc – campanie de sensibilizare privind protejarea Dunarii, actiuni de ecologizare, toate intr-o maniera nonformala, creative si pline de energie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.