CPECA Braila – premierea Concursului naţional „Mesajul meu Antidrog”


* La editia a IX-a, din anul scolar trecut, Brăila a câştigat locul III la secţiunea Spot, prin eleva Teodora Popea de la Şcoala Waldorf * Partenerii CPECA au fost Primaria si Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean şi Primăria municipiului au premiat elevii participanţi la Concursul naţional „Mesajul meu Antidrog”, ediţia a IX-a şi au lansat următoarea ediţie a competitiei. Activitatea a fost desfăşurată în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar din str. Petru Maior, în prezenţa unui numeros colectiv de elevi din toate unităţile de învaţămînt, cadre didactice, invitaţi. Premiile căştigătorilor au fost asigurate de Primăria Brăila – Direcţia de Cultură, Invatamant, Sport, partener în proiect şi de Direcţia Judeţeană de Cultură  si Patrimoniu Brăila care a oferit tinerilor carti.

La ediţia a IX-a a Concursului „Coloreaza-ti altfel viata… fara droguri” din Proiectul „Mesajul meu antidrog” desfăşurat, în anul şcolar 2011-2012, tinerii au trimis lucrari la secţiunile Spot, Eseu literar, Arte vizuale, Film, Fotografie digitală, pagină web. S-au înscris 16 elevi de gimnaziu, 29 de la liceu şi un student. Castigatorii locurilor I au mers la faza naţională. La această ediţie, Brăila a câştigat locul III la secţiunea Spot, prin eleva Teodora Popea de la Şcoala Waldorf. antidrog

Rezultatele obţinute până în prezent ne încurajează să dăm continuitate acestui demers preventiv, care are caracterul unic de a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri”, afirma psiholog Olga Condrat – coordonator CPECA Braila.

Etapa judeţeană a concursului, ediţia a X-a. se desfăşoară în perioada 1 aprilie – 31 mai 2013. Doritorii se pot înscrie la concurs prin completarea unui formular la sediul CPECA Brăila din strada Mihai Eminescu nr.8 – 8 A (lângă farmacia Galenus), între orele 8.00 – 1600 . Lucrarea realizată va fi transmisă pe suport hârtie/ mini disc/CD/ DVD până pe data de 31 mai 2013.

Olga Condrat: „Invităm elevii să răspundă provocării de a exprima un mesaj pozitiv antidrog, într-o formă artistică, devenind astfel mesagerii antidrog pentru semenii săi cu care se relaţionează şi care…poate într-un moment al vieţii au făcut alte alegeri, nepotrivite care se pot opri un zbor şi curma un ţel frumos”.

Creativitate versus Consum de droguri

„Mesajul meu antidrog” reprezintă un proiect sustenabil de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar. Demarat încă din anul şcolar 2003-2004, proiectul are ca scop prevenirea consumului de droguri prin implicarea elevilor şi studenţilor în activităţi cu caracter cultural-artistic, sportiv, prin care să-şi exprime opinia şi atitudinea faţă de consumul de droguri printr-un mesaj pozitiv, antidrog. Conceput a se desfăşura sub forma unei competiţii naţionale, proiectul reuneşte în acelaşi timp stimularea creativităţii artistice a tinerilor din diferite domenii (literar, grafic, foto, etc) oferind astfel o motivaţie reală pentru a crea şi un spaţiu de exprimare artistică.

N,aut, Tinerii trebuie sa nu uite ca drog – denumire generica – este considerat si alcoolul, dar si tutunul, precum si alte substante, inclusiv medicamentoase, care confera dependenta.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.