PDL, nemulțumiri față de prefectură și CJ Brăila


* ”Primăria și Consiliul Județean ar fi trebuit să cumpere din fonduri europene utilaje pentru deszăpezire. Prefectul trebuie demis pentru incompetenţă”, este de părere deputatul Alexandru Nazare – liderul PDL brăilean

Deputatul Alexandru Nazare – președintele Organizației Județene a PDL Brăila – a transmis Primăriei Brăila și Consiliului Județean (CJ) Brăila solicitări de publicare a cheltuielilor cu deszăpezirea din această perioadă, dar și care e numărul de utilaje și cantitatea de material antiderapant utilizate. PDL Brăila solicită, de asemenea, lista tuturor companiilor care au contracte de deszăpezire încheiate cu primăria și CJ, precum și lista subcontractorilor.

in Braila, zapada               ”Atât municipiul Brăila, cât și întreg județul au fost paralizate în această perioadă de incompetența administrației locale de a reacționa în situații de urgență. Prefectul de Brăila, cel responsabil de coordonarea activităţii de intervenție, trebuie să fie demis pentru că mii de oameni au rămas izolați. Primăria și Consiliul Județean trebuie să dea socoteală cum au fost realizate contractele pentru deszăpezire și cât s-a facturat în această perioadă, având în vedere că utilajele ori au fost inexistente, ori au fost scoase la defilare, în timp ce cartiere și sate întregi au rămas îngropate în zăpadă. Autoritățile locale aveau posibilitatea să se doteze cu utilaje de deszăpezire și intervenție în caz de urgență proprii, prin fondurile europene prin axa 3.3 din Programul Operațional Regional, iar primăriile din mediul rural prin măsura 322 a Programului Național pentru Dezvoltare Rurală. Am solicitat Primăriei și Consiliului Județean să facă publice și toate achizițiile publice făcute prin încredințare directă în această perioadă, sub justificarea instituirii stării de alertă. Degeaba avem stare de alertă dacă mii de oameni rămân izolați, iar singura preocupare a autorităților locale este să direcționeze bani către firmele apropiate”, a declarat deputatul Nazare pe acest subiect.

Foto de Alexandru Nazare: în muncipiul Brăila, stradă pe unde nu a trecut vreun utilaj care să curețe zăpada

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.