Soluții pentru activitatea Liceului de Arte ” Darclée”: lecții în alte instituții


*Orarul complex al catedrelor de arte necesită mai multe săli decât sunt acum disponibile, așa că profesorii au mers la ISJ să solicite sprijin după ce s-a sistat activitatea cu elevii în corpul B (clădirea cu risc unu la seism) *Au fost puse la dispoziție alte săli în oraș

Liceul de Arte „Hariclea Darclée” are un program complex, catedrele de arte necesitând o atenție deosebită în alcătuirea orarului și, bineînțeles, o mulțime de spații pentru că – spre exemplu – fiecare instrument muzical (numai aici sunt multe sute de ore!) și fiecare departament al artelor trebuie să își desfășoare activitatea separat. Acestea fiind zise, se înțelege că încercarea de a rezolva problema orarului după încetarea de folosință a corpului B (https://brailachirei.wordpress.com/2023/02/26/elevii-de-la-liceul-de-arte-darclee-in-siguranta-in-corpul-b-nu-se-invata/) nu a soluționat toate necesitățile.

Vineri, 3 martie 2023 (ultima zi din Săptămâna Altfel desfășurată la liceu), profesorii însoțiți de Valeriu Partene – liderul Sindicatului Învățământ Brăila – au mers la Inspectoratul Scolar Județean (ISJ) Brăila și au solicitat sprijin urgent pentru că rezolvarea găsită (folosirea la comun a corpului de clădire a Colegiului național „Nicolae Bălcescu”) în Consiliul de administrație împreună cu directorul Gheorghe Antonescu nu era pe măsura necesităților din orar.

Prof. Elena Tudor – inspectorul școlar general al ISJ – a discutat cu Primăria (instituția care deține proprietatea clădirilor în care se desfășoare activitatea școlară) și s-au găsit soluții. Astfel, Liceul de Arte „Darclée” că desfășoara de luni, 6 martie 2023, cursurile în format fizic în cele patru corpuri de clădire proprii (A, C, D, E), în două schimburi, la care se adaugă corpul B al CNNB (program după-amiază), dar și în spațiile disponibile de la Centrul comunitar „Bunici și nepoți” – spațiu al Direcției de asistență socială din Primărie, Școala populară „Vespasian Lungu”, Filarmonica „Lyra – George Cavadia”, CJCPCT & Centrul de Creație, Palatul Copiilor. Orele de cultură generală se desfășoară în corpurile A și C. Atelierele de specialitate (muzică, teatru etc) sunt distribuite în toate spațiile menționate.

Nota red. Bineînțeles că va fi un pic de stres pentru că aceste clădiri nu sunt toate foarte apropiate de liceu (care și așa are activitatea împărțită în intre bulevardele Cuza, și Calea Galați), dar măcar se pot desfășura orele și nu mai există teama că elevii și profesorii vor învăța în clădirea cu grad ridicat la seism (ea nu va intra în program de reabilitare – este construită în 1970 când nu se folosea calculul la seismicitate care să permită o rezistență crescută la cutremure mai mari – situația a început să se petreacă în domeniul construcțiilor, la noi, abia după 1977).

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.